Aktuálně: 3 734 inzerátů212 263 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Andulky - pomoc!

anonymní (neregistrovaný) 05.05.2012, 15:24:46 xxx.xxx.143.249
Dobrý den. Chovám andulky a stalo se něco a ptořebuju pomoct. Mám andulku která snesla 7 vajec a pečlivě se o ně starala. Další snesla 6,z toho 3 neopolodněná. Po 17 dnech přestala sedět tak jsem je podložila pod tu co měla těch 7 a říkala si že z toho stejně nic nebude. Jenomže všechna mládata se vylíhla a začaly se líhnout i ta její. Takže v budce byl dost zmatek. Nyní tam má 8 mladých a 3 vejce. Dnes ráno se vylíhlo další,všimla jsem si ho už dopoledne a zvýšila příjem krmení. Nyní je mládě stále v budce a není nakrmené i když ostatní ano,myslím že už mu docházejí síly. Zkusila sem oddělit mláďata a nechat tam jen to jedno a vajíčka ale nic,sice v budce je ale ani po hodině nebylo nakrmeno. Mám možnost ho podloži kakarikům kteří mají dvě mláďata ve věku 14 dní. Mám ho podložit a nebo počkat jak se to vyvine? Je mi ho líto,o všech 8 se tak hezky starala a o to poslední vůbec. A co ze 2 vajíčkama? Nesedí na nich,mají líhnout za 2 a 4 dny. Nemám je dát raději ke kakarikům,kdyby se opět nechtěla starat?
anonymní (neregistrovaný) 05.05.2012, 17:15:09 xxx.xxx.51.228
Víte, pokud nechcete líhnout v líhni nebo po vylíhnutí mláďat ihned nějaké odebírat a od prvního dne dokrmovat, tak máte hnízdění nechat na papouškách. Zbytečně si přiděláváte starosti jak dál. Jestliže to samice se samcem neukrmí, nic jiného nezbývá než začít dokrmovat sama. Kdybyste vše nechala v původním hnízdě a vejce by popřípadě zastydla, nebylo by vám to tolik líto, jako vylíhlých mladých, kteří bez nakrmení uhynou stejně. Jediná rada je po dvou hodiná i v noci, dokrmovat sama. Chodíte-li do práce, pak máte s hnízděním smůlu. Příště si včas rozmyslete zásah do hnízdění ptáků.
anonymní (neregistrovaný) 05.05.2012, 21:29:36 xxx.xxx.143.249
Právě jste mi poradil/a ať je nechám chcípnout,přednášky tipu ať to nechám na papoušcích nechci protože člověk ze srdcem toho ptáčka umřít nenechá,když ho ani do večera (doted) nenakrmily,vzala si ho domů a nakrmila ho dokrmovací směsí (dříve jsme je dokrmovala od 15 dne). A dala ho zpátky do hnízda,uvidíme jak se to bude vyvíjet.
Lenka (neregistrovaný) 05.05.2012, 22:17:06 xxx.xxx.174.89
Dobrý večer, taky bych neměla srdce nechat mládě pojít a nepokusit se o jeho záchranu, takže Vám držím palce. Spíš je mi ale divné, že samice mládě nenakrmila ani po dočasném odebrání ostatních mladých. Samice někdy odvrhne mládě, které má třeba nějakou skrytou vadu a stejně by nepřežilo. Nechci Vás strašit, ale počítejte i s touto možností. Ať se daří!
anonymní (neregistrovaný) 05.05.2012, 22:41:10 xxx.xxx.51.228
Na papoušcích to nemusíte nechávat, pokud máte potřebné vybavení pro záchranu mláďat nebo papoušků, jako je líheň, inkubátor a hlavně spousta času. Pakliže toto chybí nevím co vám má někdo poradit. Třeba máte všechno a potom se nemusíte ptát na rady. Obzvlášť, když píšete, že jste mláďata dokrmovala.
anonymní (neregistrovaný) 06.05.2012, 03:00:04 xxx.xxx.143.249
Lenka: Děkuji,alespoň někdo. Člověku je toho líto,připadalo mi že seděla na zbylých vejcích,dokrmila jsem ho,vrátila do budky,ráno se rozhodne. Ovšem počítám s tím že dost možná nepřežije,ale přece,když ráno vstanu a podívám se do budky a najdu mrtvé mládě tak to tak nebolí,ale když vím že sem s tím mohla něco udělat a neudělala,zamrzí to. 51.228 : Dokrmovala sem od 15 dne kdy inkubátor už není potřeba a pravidla hygieny nejsou tak přísná a ptáče už má poměrně dobrou obranyschopnost tudíž snese lidské bakterie. Uvidím ráno,pokud přežije a stále nebude nakrmeno, zkusím to doma i když bez šance na úspech. POkud hi přijme,budu ráda.
anonymní (neregistrovaný) 06.05.2012, 06:29:04 xxx.xxx.57.200
Pro neregistrovaného 143.249. Oni pravidla hygieny jsou přísná pořád i u dospělých papoušků. Proto se hodně lidem nedaří. Bohuže v chovu se nic nedá odfláknout ani ta přísná pravidla hygieny. Je to ale každého věc jakým způsobem chov vede a co si o hygieně myslí.
Lenka (neregistrovaný) 06.05.2012, 08:30:29 xxx.xxx.174.89
Pokud nemáte inkubátor a samice mládě zahřívá /nevyhazuje z hnízda/ asi bych ho vždycky jen nakrmila a dala zpátky do budky. Ono udržet odpovídající teplotu dvoudenímu holátku bez vybavení je opravdu moc těžké. S tou hygienou máte kus pravdy oba. Určitě je důležité po celou dobu dokrmování pečlivě dodržovat hygienická opatření, na stranu druhou 14-ti denní mládě určitě *snese* víc než úplné holátko. Pokud by samice mládě nekrmila jen z důvodu, že nestíhá, bylo by možné vytáhnout a dokrmovat pár starších mláďat a ta malá nechat na ní. Ale tam mi zase nehraje fakt, že samice mládě nenakrmila ani po odstanění ostatních. S kakariky zkušenost nemám, ale četla jsem, že jsou dobré chůvy. Nevím, těžko radit :-( Každopádně dejte vědět jak to vypadá. Hezký den
anonymní (neregistrovaný) 06.05.2012, 12:29:29 xxx.xxx.143.249
Tak nějak, 15 denní ptáče nepotřebuje krmit každou hodinu a půl ale stačí každý tři hodiny a už má vytvořené protilátky. Doma jsem je dokrmovala protože samice jednoho hnízda uhynula a protože se to stalo i podruhé,začala jsme to časem automaticky,teď bohužel nemám čas. Jinak,mladé jsme našla v budce,žije,opět nenakrmeno,nevím proč jej nekrmí,myslím že je to tím že vedle 14 denních ptáčat je tak nějak neviditelné. Nechám jej už tam,zbylá dvě vejce jsem dala ke kakarikům,samička u nich je hrozně skvělá máma,opravdu takovou pohledat. Ono to je dost možná i tím že andulka má již 8 mladých a vlastně to byla její první snůška,úspěch byl už to,že z ní neodešla. Já vždycky na jaro nechávám hnízdit první začínající páry a až o prázdninách ty "starší". Snad je kakarici přijmou,ale mají jen dvě mláďata,tak ymslím že to bude dobré.
anonymní (neregistrovaný) 07.05.2012, 09:37:48 xxx.xxx.174.89
Dobrý den, tak jak to u Vás vypadá?
anonymní (neregistrovaný) 07.05.2012, 09:55:40 xxx.xxx.143.249
Tak mláďátko žije,dvakrát denně ho krmím,zbylá vejce jsem podložila pod kakariki a samička na nich pečlivě sedí,myslím že se o ně postarám,je to opravdu fantastická máma. Zdá se mi ale že má malé něco na bříšku,nevím jak to popsat,takovou černou kuličku,možná je to skutečně vada,uvidíme,nechám to z časti na papoušcích,jinak zbylých 8 mláďat jsou velké a silné,skutečně vzorná matka i když viditelně zhubla,jakmile odchová dám ji do samostatné klece a bude tam mít odpočinek,hodně vitamínů,už teď jí přidávám do krmení roboran,pro jistotu,jsou se samečkem skutečně skvělý pár,třeba přidám i fotky.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.