mohl by někdo o tomto papouškovi napsat nějaké podrobnosti (náročnost chovu, snášení zimy, hlasitost, dřevěná voliéra,...?). Nikde jsem moc podrobností nenašel.
Děkuji za odpovědi
pokud vim, tak nasi zimu snasi dobre, ukriceny moc neni, aspon ne vic nez bezne druhy australie, narocnost neni take nejak vyjimecna nez u jinych druhu a drevenou volieru nenici.
Také mě zajímá tento papoušek, Vašíček o něm nic moc nepíše, v té době byl ještě poměrně k nesehnání, a považoval se za velmi vzácného v Evropských chovech. Adri van Kooten o něm taky nic moc nepíše...Všehovšudy popis barvy, krmení, a že není nijak extra náročný na chov. Zajímavý papoušek, který není dosud mnoho rozšířený, ale pro mě velice zajímavý! Jediné, co je u něj potencionální nebezpečí, je že musí mít dvojté pletivo, i vedle mírumilovných druhů, útočí na věechny a všechno :) Chovu zdar
Ano, dokonce prý dobře odchovávají, tak možná i o něco lépe, také vážně uvažuji o jejich koupi :) Jo a ještě bych dodal o výběru partnera, je to jednodušší než u jiných, jelikož samec dá najevo své sympatie samici, pokud se mu líví tak se jí od začátku dvoří, pokud ne tak ji pronásleduje a de jí o život, takže je teoreticky jednodušší sestavit pár! :)
take jsem nad nima premyslel, ale sehnat samici nebo par je celkem problem. ,, Nejvic " chovatelu je ma na morave. A to mam hodne z ruky. Jinak to jsou opravdu krasny papousci.
Týchto krásnych papagájov som mal naposledy asi pred piatymi rokmi. Je veľmi ťažké zostaviť pár, ktorý bude odchovávať.Samec je veľmi "náročný" na výber partnerky.Keď sa mu partnerka nepáči, tak ju jednoducho ignoruje. U mňa som sa nestretol s nejakou veľkou agresivitou voči vtákom v susedných voliérach, iba počas vyletovania mladých bol v "strehu", ale to robí väčšina papagájov.