Zdravím vás.Opět mám jeden dotaz:Slašel jsem jsem ,že se zebřičky musí na zimu schovávat do tepla domu a nesmí se nechat venku.Co je na tom pravdy?Chtěl jsem si koupit jeden pár a teď jsem na rozpacích.pokud by se museli schovávat,poraďte nějaký jiný,levný malý druh místo zebřičky.
Děkuji.
Zimu přežijí pokud na ně nepotáhne a bude kolem voliéry deka,tak jsem to alespoň měla já a řešila sem teplo tak že sem dala horkou vodu do sáčku,ten ještě do jednoho sáčku a dala do voliéry,přikryla dvěma dekami a krásně to hřálo.
Nedá mi to nezeptat se, proč je problém schovat dva malé ptáčky na zimu domů do tepla? Vždyť klec pro ně se s trochou nadsázky vejde i nad záchodovou mísu ke stropu :-)
Zebřičky, andulky a korely u nás zimují v nevytápěné venkovní voliéře. Voliéru máme ze všech stran zadělanou polykarbonátem. Mylím, že zabezpečení proti průvanu a větru je poměrně důležité. Všicni naši ptáci nejen přežili bez úhony, ale myslím že jsou ve výborné kondici. Dokonce se v zimě klidně koupali v misce na pití. Nechci nikomu vnucovat svůj názor, ale nevím co je pro ně lepší... malá klícka v obýváku nebo na wc :-), nebo velká voliéra venku v zimě? Ideální by samozřejmě byl kompromis-vnitřní zálet bez mrazu s venkovním výletem, to je to co bych chtěla letos svým ptákům dopřát :-)
Peťula : někteří z nás mají těch papoušků víc a kdybych měla svých 30 papoušků doma,asi by to moc nešlo a navíc,předsavte si že by byly v klecích celou zimu. Pustit bych je nemohla protože by se potom nedaly chytit a akorát by byly ve stresu,takto jsou ve svém teritorium a v klidu. Já osobně to ted řeším tak že v mísnosti u králíku mám tzv. "zimní voliery" které jsou menší a jsou dělané aby tam byla únosná teplota. POkud máte dva páry andulek tak není problém je dát domů,ale já mám andulky,rosely a kakariki a to bohužel dát domů nemůžu protožr andulek v lét mívám několik desítek.
for 214.58: zadavatel psal o jednom páru konkrétního druhu a to zebřiček :-). Mám to štěstí, že mám domek a v něm místnost jen pro papoušky, takže se jich tam vešlo i 50, těch menších samozřejmě. A u druhů, kterým jde v mrazech o život volím raději menší prostor.
Ano,pokud je to ptactvo co zimu snáší špatně je to samozřejmé. Já chovám jen austrálii a nový zéland a v 98% případech tito papoušci zimu snášejí dobře.
mám doma jěště koreli,a andulky!právě kvůli tomu,že nechávám tyto druhy přes zimu venku,tak se mi nechtělo dávat dovnitř klece jen kvůli zebřičkám.děkuji za názory.