Velice dobrý prostředek je Virkon S. Bohužel v dnešní době je problém zehnat menší balení a proto musíte koupit velké balení 1 itr, které stojí cca 800 Kč. Je to vynikající prostředek, který je pro ptáky nezávadný.
Já desinfikuji SAVEM a vařící vodou z varné konvice. Je nutno si uvědomit, že SAVO obsahuje chlor, který je pro ptáky nebezpečný, proto disinfikuji budky venku a ještě je pár dní venku nechám větrat, aby se zbavili typického zápachu. Potom je možno ještě budky spařit vařící vodou.
Savo by mělo úplně stačit, navíc je i cenově výhodné a lehce dostupné. Jen práce s ním v silnější koncentraci není moc příjemná a celkový dojem ještě umocní teplá nebo horká voda. Opravdu desinfikujte venku a nechejte budku týden vyvětrat.
Já ještě používám bakteriocidní germicidní lampu,
Cone
já sem koupila balení po 50ti tabletách VIRKONU S. stálo kolem 250-300 Kč. nepoamatuju si už přesně. Jedna tableta se rozpustí v 500ml vody. já to dávám do rozprašovače a vystříkám s tím celou klec i místnost, kde mám papouška. dá se objednat zde: http://www.sevaron.cz/index.php?akce=slozka&id_slozka=7