Prosím o pomoc mé andulce se asi seklo vajíčko ve kloace a já nevim co mám dělat normálně kálí , přijímá potravu , chováním se taky nezměnila , dělá všechno jako každý den akorát dneska jsem si všiml že je nějaká načepýřená a trochu se klepe kolem zadečku má trošku výkalů , prosím řekněte co sní mám dělat :( :/ přikládám pár fotek nejsou moc kvalitní protože jsou z mobilu
A jste si jistý že se zaseklo? Třeba normálně nese,nechce ji,pokud se do hodiny nic nebude dít,zajedte k veterinářovy který vám dá něco na posílení,taky se mi to stalo.
Ona snesla 1 vajíčko před týdnem a od té doby nic , pak vajíčko po 5 dnech zmizelo , v budce je nepřetržitě furt ale nic se neděje :/ ještě jsem si všiml že těžce dýchá
Být vámi neplýtvám čas a jedu,ať je to co chce a na 80% je to vajíčko , andulka se vysílí a umře,opravdu to není legrace. A myslím že za těch 100 kč co dá za tu glukózu to stojí.
Tak jsem byl u veterináře , který mi řekl , že na to neni specializovaný tak jsem to zkusil ve zverimexu , kde měly zavřeno tak zkusim koupit hroznoví víno a pokusim se ho do ni nějak dostat
Glukopur ze kteréhokoli v supermarketu, ještě snad i sirup Calcium chlorátum / volně k dostání v lékárnách -cca 35kč /- kápnout do zobáčku a samozřejmě raději umísti do tepla.
Jinak na takové potíže se snůškou by měl být každý chovatel před obdobím snůšek náležitě vybaven / calcium, glukopur, promotor ......./, protože v případě návštěvy veta - ne vždy znalého dané problematiky!!!-zaplatíte za "ošetření" několika násobek ceny andulky a navíc s nejistým výsledkem.
Ještě se doporučuje jí kápnout na kolem kloaky stolní olej, rozhodně bych se s ní snažil manipulovt co nejméně, at se toli nestresuje, dát do tepla....
tak samičce jsem dal pomerančovou šťávu a namazal kloaku olejem oddělil jsem ji od samečka , kterého jsem dal do jiné klece hned vedle ( hraje si se zrcátkem) a ještě je v teple teťkon jí dám ještě minerály a doufám že jí to pomůže , všem vám děkuji za rady a uvidíme doufám že se jí uleví :/