Dobrý den,kroužkuji andulky po druhé v živote,minulý rok jsem koupila kroužky 4,0 a bohužel se v 20 dne začaly kroužky zařezávat,přes noc nožička napuchla a bylo vystaráno. Možná to bude tím že sem před pěti lety omylem koupila výstavního samce,který normálně odchovával. A Tak jsem letos koupila kroužky raději 4,5,myslíte že nebude problém?
Dobrý den,máme andulku u které nastal problém s kroužkem.Nejsem žádný odborník nebo chovatel.Je to kovový kroužek který škrtí nohu,ta je ošklivě nateklá.Je nějaká pomoc?Bohužel jsem si problému nevšiml dříve!Děkuji za radu
Jedině , nějak opatrně kroužek rozstřihnout (přepilovat) a sundat . Tento problém jsem doposud neřešil . Snad odopoví někdo konkrétněji , kdo s tím má již nějakou zkušenost .
Jednou jsem to taky řešil u andulky.Měla oteklou nohu tak jsem kroužek rozstřihnul malými štípačkami na drát(podobné jsou na nehty).Trocha šikovnosti a jde to.Loni si jeden můj andulák zlomil nohu když se zachytil za kroužek o drát v pletivu a taky jsem postupoval stejně.Nožku jsem zafixoval a pták je v pořádku.Přeji hodně úspěchů.Pavel M.
Všem děkuji za rady k problému se zarostlým kroužkem.Dnes vše vyřešil veterinář za 150 kč jí kroužek bleskově odstranil ač byla noha opravdu škaredě nateklá.