Dobrý den, chtěla bych se Vá zeptat, jak často a kterými prostředky by se měla čistit klec pro papoušky? popřípadě jestli je nutné nějak ošetřovat například větve nebo jiný přírodní materiál donesený z venkovního prostředí? děkuji za odpověď
Vetvičky, bidlá a iný prírodný materiál neošetrovať, ale vymienať! Klietku umývajte bežnými čistiacimi prostriedkami a na dno šuplíka dávajte denne čisté noviny,alebo iný papier, ktorý po vytiahnutí šuplíka vyhodíte.
Větvičky a bidla z venku donesené pořádně propláchnu pod tekoucí vodou, bidla vydrbu kartáčkem a přeliju vařící vodou z konvice. Nevím zda je očista dostačující, ale zatím jsem žádný problém neměla /začervení, vápenka.../ Klec pro mazlíka čistím denně, chemii nepoužívám žádnou. Venkovní voliéry dle potřeby zhruba jednou týdně. Misky a napáječky samozřejmě častěji :-) Hezký den
Já jsem si koupila přírodní octový čistič, jmenuje se to RinGo. Je to bez jakékoli chemie, barviv, konzervantů a bezva to čistí. Smrdí to octem pěkně, ale brzy to vyprchá a je to vpodstatě na všechno.