Dobrý den, mám dvou ročního papouška žaka. Je velice mazlivý a velmi rád mluví - dokáže povídat i půl dne :-) jenže asi 4 dny zpátky jakoby "ztratil hlas". Snaží se mluvit, ale mluví strašně potichu. Vždy ho šlo slyšet přes celý dům, teď ho sotva slyšíme, když jsme s ním v místnosti. I četnost mluvení se snížila - jen občas se snaží něco říct. Navíc dýchá z hluboka a trošku to v něm "chrčí". Jinak se chová úplně normálně, mazlí se, hraje si, projevuje zájem o hračky, zpívá si s ptáky, které slyší z venku, nevypadá nijak unaveně ani smutně, žere i pije normálně, hovínka má pořád stejná. Prosím o radu
Zkoušeli jste už vůbec veterinu? Většinou každá má email a radí i takto písemně, než abyste předem tahal papouška s sebou... Oni vám řeknou více, než aby tady spousta lidí jen hádala. Onemocnění u papoušků jsou s velice rychlým průběhem, takže bych rozhodně neseděla doma a nečekala na názory cizích, ale "pojistila" se i telefonátem k lékaři nebo písemným dotazem. Ať se daří.
Ano, veterináře jsme už volali, stejně tak i lidem, od kterých papouška máme, ještě jsem volala jednomu odborníkovi z okolí. Ale vždy nám řekli, že dokud papoušek vypadá spokojeně a chová se normálně - žere, hraje si atd., tak není třeba vyhledávat veterináře, který se na exotické ptactvo zaměřuje - toho máme totiž velmi daleko. Prý může jít o změny v rámci dospívání, nachlazení, alergie apod. a pokud se papoušek chová spokojeně, tak si ho nemáme všímat. Mě to ale přesto trápí na druhou stranu se mi nechce papouška stresovat dlouhou cestou. Proto jsem zkusila i možnost tohoto fóra, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Děkuji
Bylo mi řečeno, že pokud nesmutní, žere, hraje si apod. tak není třeba cestovat za odborníkem. Ale já to přesto udělám, mám o něj strach a jistota je jistota. Děkuji za názory
Nevím jak to máte k odborníkovi daleko , ale já půl dne tam, půl dne zpátky. A když mám problém tak neváhám.Nebudu se přeci radit na diskuzi s laikama, kteří mimochodem jsou kolikrát i děti. Nebo někdo kdo má papouška pár měsíců a už je znalec.
Měla jsem téměř stejny problem.Vydrzela jsem to 5 dni a pak jsem se objednala do Prahy a skončilo to na tyden na atibiotikach
Měla zanet prudusnice po dvou dnech léčby začala mluvit .Vim co se stalo,jednoduše nastydla po koupeli venku