Aktuálně: 3 738 inzerátů211 450 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Neoplozená vajíčka . .

nomis
nomis 26.04.2012, 19:26:07 xxx.xxx.9.70
Dobrý podvečer, chtěl jsem se s Váma poradit,mám 2 letý pár horáků,letos poprvé samička usedla na snůšku,ale potvrdily se moje obavy. Neviděl jsem je vůbec pářit,samec jako by ještě nedospěl . .samička ho naháněla po voliéře a on jen ulítaval pryč. Nicméně jsem je nechal sedět na snůšce,ale dnes jsem zjistil, že vajíčka nejsou oplozená . .. co s tím,sebrat vajíčka a nechat je? Děkuji za rady a postřehy . .
anonymní (neregistrovaný) 26.04.2012, 19:43:36 xxx.xxx.143.249
Nevím podle čeho usuzujete že jsou neoplodněná. Já jsem např. měla teď snůšku u kakariků,dvě oplozená a dvě ne,dvě mladé se vylíhly,jednu během pár dní ztmavlo a bylo z toho další mládě,já nechávám i u andul i u rosel snůšky měsíc od snesení posledního vejce,jiistota je jistota. A jste si jistý že nahání samice samce,není to naopak? Předkládejte hodně klíčené zrní,nabudí je to. Hodně štěstí. První snůška bývá většinou neoplozená nebo jen málo vajíček,ale vyjímka potvrzuje pravidlo,mám andulku co má letos poprvé mladé a má ze sedmy vajec 7 mladých.
anonymní (neregistrovaný) 26.04.2012, 19:56:31 xxx.xxx.74.6
Na 100% je voľným okom u horských vidieť po desiatych dňoch sedenia, ktoré vajíčka sú oplodnené. Mesiac nechávať samičku sedieť je zbytočné, bežná austrália sa liahne od 18 do 21 dní od zasadnutia.
nomis
nomis 26.04.2012, 21:17:45 xxx.xxx.9.70
Omlouvám se,ale špatně jsem se vyjádřil, dnes to je 23 dnů od zasednutí na všechny 4 vajíčka,čili už se měly včera a dnes líhnout! Dnes jsem je prosvítil a je tam jen žloutek a jedna třetina vzduchu,čili neoplozená . .V tomhle stádiu by se při hýbání s vejci ozývalo pípání z vajíček. Takže soudíte sebrat vajíčka a nechat je být? Díky Aleš

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.