Dobrý den,řeším stavbu nové voliéry,jsem omezen prostorem a chtěl bych chovat druhy,které mohu nechat celoročně venku.Rozměry jsou délka 6m,šířka jedna strana 4,8m a druhá 3,2m.Chtěl bych 6boxů,záletový prostor,abych jim tu zimu trochu zpříjemnil suchem a bez průvanu a dále řeším krmnou chodbu.Můžete prosím poradit,jaký rozměr u záletů a krmné chodby by byl dostačující?Děkuji za každou přínosnou radu všem chovatelům.Karel
já mám krmnou chodbu metr, ale to záleží na každém asi co mu vyhovuje, mín zas mi přijde hodně málo, aby se tam dalo slušně pohybovat, popřípadě s něčím manipulovat...Zálety můžou být třeba jen metr pokud jim necháte otevřené celoročně i venkovní výlety,což jak píšete když chcete chovat austrálii nebude problém...Samozřejmě je mnoho témat zda papoušky zimovat venku, záleží jen a jen na vás :)
No, to je pro papoušky asi lepší :) No, ale jaký prostor záletů, je diskutabilní, určitě by např ve velikosti 1*1metr "přežily", ale za jakou cenu....já je mám v 3metrových voliérách, a na zimu zakrývám plexisklem, takže jim tam nenafouká, dávám tučnější stravu...zatím jsem neměl problémy s omrzlinami, dokonce ptáci jsou v lepší kondici, než když jsem je měl na zimu zavřené...Při teplotách těsně nad nulou se roseli i kakarici koupají...Používám tedy různě široká bidla, takže si drápky schovají :)