Aktuálně: 3 735 inzerátů212 265 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Stavba voliéry

Karel (neregistrovaný) 25.04.2012, 17:18:26 xxx.xxx.175.196
Dobrý den,řeším stavbu nové voliéry,jsem omezen prostorem a chtěl bych chovat druhy,které mohu nechat celoročně venku.Rozměry jsou délka 6m,šířka jedna strana 4,8m a druhá 3,2m.Chtěl bych 6boxů,záletový prostor,abych jim tu zimu trochu zpříjemnil suchem a bez průvanu a dále řeším krmnou chodbu.Můžete prosím poradit,jaký rozměr u záletů a krmné chodby by byl dostačující?Děkuji za každou přínosnou radu všem chovatelům.Karel
Michal (neregistrovaný) 25.04.2012, 19:03:27 xxx.xxx.4.166
já mám krmnou chodbu metr, ale to záleží na každém asi co mu vyhovuje, mín zas mi přijde hodně málo, aby se tam dalo slušně pohybovat, popřípadě s něčím manipulovat...Zálety můžou být třeba jen metr pokud jim necháte otevřené celoročně i venkovní výlety,což jak píšete když chcete chovat austrálii nebude problém...Samozřejmě je mnoho témat zda papoušky zimovat venku, záleží jen a jen na vás :)
karel (neregistrovaný) 25.04.2012, 19:23:37 xxx.xxx.175.196
Díky za názor,chtěl bych ty zálety uzavíratelné,právě kvůli zimě,aby byli alespoň trochu chráněni.
Michal (neregistrovaný) 26.04.2012, 21:50:41 xxx.xxx.4.166
No, to je pro papoušky asi lepší :) No, ale jaký prostor záletů, je diskutabilní, určitě by např ve velikosti 1*1metr "přežily", ale za jakou cenu....já je mám v 3metrových voliérách, a na zimu zakrývám plexisklem, takže jim tam nenafouká, dávám tučnější stravu...zatím jsem neměl problémy s omrzlinami, dokonce ptáci jsou v lepší kondici, než když jsem je měl na zimu zavřené...Při teplotách těsně nad nulou se roseli i kakarici koupají...Používám tedy různě široká bidla, takže si drápky schovají :)
anonymní (neregistrovaný) 30.04.2012, 20:09:36 xxx.xxx.175.196
Poradí ještě někdo,jak ji rozměrově rozdělit?Děkuji

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.