Dobrý den, má téměř rok starého mníška (samečka). Od začátku je velice přítulný, mazlivý. Doposud štípal pouze v rámci hry, ale před dvěma dny na mne dost agresivně zaútočil a kouše bolestivě, až do krve. Pravděpodobně je v toku. Znáte nějaké metody, jak ho agresivity a útočení zbavit? Děkuji za případné odpovědi na e-mail hekera.r@seznam.cz
Jde do puberty,já jsem to řešila tak že když něco takového udělal zavřela jsem ho zpátky do klece a časem tohjo nechal, dávala sem mu hodně krmení z ruky ale jakmile štípl,šel zpět do klece.
pokud je v toku jak píšete tak to pomůže jen trpělivost.
snažte se přenést pozornost papoucha na něco jiného ale ne vždy to jde. za tohle ani netrestám protože to jsou pudy a za ty nemůže jen se od něj otočím nebo ruku odtáhnu pryč.za chvilku je vše ok.
to já bych ho i ignoroval, jenže když ho vytáhnu z klece, tak na mne vyloženě zaútočí.. Bojím se, že ve mně vidí potenciálního soka, k manželce se tulí jak plyšák. Spíše mi jde o to, zda to po tom toku přejde.. Děkuji
No délku toku nemůžu právě zjistit.. paní Babková (chovatelka) mi říklaa 3-4 týdny, ale víc informací určitě pomůže.. On totiž kousal i doposud, ale dalo se poznat, že je to v rámci hry nebo broušení zobáku. Teď je vyloženě agresivní. Na manželku je jak milius. Asi ve mně vidí soka a v ní družku. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Rosťo, chtěla jsem se Vás ještě zeptat, jestli Váš teď také více nekřičí. Náš byl od začátku co ho máme (srpen 11) docela vpohodě, ale teď opravdu hodně vyřvává.