Dobrý den,opět píšu já. Letos jsem nasadily dva nové páry andulek do chovu. Jedna snesla 7 vajíček a druhá 6. Ta se 7 pečlivě sedí a už má i jedno mladé. Bohužel ta druhá posledních pár dní z vajíček často odchází a dnes byly už studené. Podložila jsem je pod jinou samici. Myslíte že i když schládla bude z nic něco?
Stalo sa mi, že som pár dní pred liahnutým podkladal opustenú znášku pod iný pár. Vajíčka boli zhruba 4 hodiny opustené a boli studené. Na moje prekvapenie sa zo všetkých vyliahli zdravé mláďatá. Myslím si, že príroda to zariadila tak, aby bol ten vták pripravený na tvrdý život, ktorý sa nebude s ním "maznať"
Díky za pozitivní rekaci,ona tam seděla ale míň,často byla venku a dneska teda jak jsem je odebrala zas tam sedí,ale už to znovu zkoušet nebudu,nechám je pod druhou samicí a počkám si u té druhé na druhou snůšku. Dám vědět jak to dopadlo. Díky.
Takže,ze 4 vajíček bylo oplodněných 4 a ze 4 oplodněných mám dnes 4 mláďata. I přes to že prochladla.Co teda musím uznat že samička pod kterou byla vejce uložena má teď na krku 8 mladých a počítám že ještě 3 přibudou. Zatím žádné neuhynulo,jsou dobře krmena a samička se chodí koupat. Vím že je to pro nic zátěž,nicméně,žádná jiná andulka nehnízdí,pouze kakarici. Říkala sem,pokud odchová všechny mladé tak ihned po hnízdění půjde do VIP klece kde bude mít moc trávy a hooodně krmení =D protože skutečně,na to že má mladé letos poprvé,perfektní samice.