Dobrý den,už 25 dní sedí kakariky samička na vejcích,oplodněná jsou za 4 asi jen 2,při ranní kontrole budek bylo jedno naťuklé a ozývalo se pípání,super,řekla jsem si. Teď teda že jim už dám vaječnou směs,kontroluju pro jistotu budku a a vajíčko stejně naťuklé. Samice s ním nic neudělala. Nevím jestli mládě ještě žije,co mám dělat? Sedí opravdu pečlivě.
Nevím jak u kakariků, ale třeba u andulek je pípání z vajíčka slyšet i třeba den předem, než se mládě proklube. Nechte je, třeba se to ještě podaří :-)
No myslím si, že z toho už nebude nič, keď mláďa nepokračovalo v "urezávaní" čepičky, tak zrejme uhynulo, to sa stáva, ale koniec koncov to by ste po desitych rokoch chovu už mohla vedieť.
Chovám papoušky 8 let,andulky,rosely,zebřičky, z toho andule jsem i ručně dokrmovala a úspěšně,bohužel vždycky se mi stalo že mládata vyklubané zemřela nebo se nevyklubala vůbec a u kakariků jsem nováček,úplně,mám je cca. měsíc a půl.
No v inom vlákne píšet, že chováte 10 rokov, ale to je nakoniec jedno či 8 alebo 10. Pri ručnom dokrmovaní ste hľadala príčinu úhynu holátok ? Nebolo to nízkou teplotou ?. Pri ručnom odchove holátok sa nezaobídete bez inkubátora, nedá sa docieliť bez regulácie ideálna teplota a veľmi dôležitá je i vlhkosť v priemere okolo 70% percent /podľa druhu/.
Prvního papouška jsem si pořídila před osmy lety 13. ledna-. Mám to v hlavě pořád. Napsala sem že odchov byl úspěšný a do rodin si odvezly 4 krásné ptáčky. Krmila jsem je od 8 dne a bez inkubátoru. A než se na mě svrhnete jak moc jsem riskovala a že jsem ohrozila ptáčky bylo to tak,že samička uhynula na francouzké pelíchání,bohužel byla pořád v budce tak jsem to neměla čas spozorovat. Samozřejmě jsem inkubátor neměla,jela jsem do brna koupit směs na dokrmování,jinak sama od sebe bych to neriskovala,
Prečo by som sa mal naq Vás "vrhnúť? Mne sa taktiež stalo, že som musel dokrmovať a nemal som inkubátor. Ale potom neskôr som zakúpil i liaheň a dnes som rád, že som neľutoval financie, pretože som musel dať i vajíčka umele vyliahnuť a bez inkubátora sa od prvého dňa dokrmovať nedá, aspoň si to neviem predstaviť. Ale to sú už krajné riešenia.
Hodně lidí mě za to odsuzovalo ale bylo mi líto je nechat umřít. Taky si to neumím představit při všech těch hygienických "předpisech" by to snad ani nešlo,ale já chovám spíš pro radost,jasně,prodávám je ale spíše abych uvolnila místo.
Tak jsem tam byla večer ještě nahlídnout a v budce leželo jedno mládě,kupodivu živé,na zádech jako při krmení. Využila jsem chvilky kdy se samice šla nechat nakrmit od samce. Nejsem si jistá jestli to bylo to samé vajíčko co ráno,ale pokud ano,tak děkuji bohu.
Tak to je dobře. Mládě nebuší do vejce nonstop, taky v mezičase odpočívá :-) Trpělivost se vyplatila, kdybyste mu chtěla pomáhat, s velkou pravděpodobností by jste mu ublížila.Ať se daří!
Mě spíš zarazilo, že píšete, že samička uhynula na francouzké pelichání. A co jako bylo s mláďaty. Nezlobte se, ale pokud je to tak, tak bych mláďata utratila i se samičkou. Prodávat dál francouzské pelichání je docela otřes.
Mláďata byla vyšetřena a pravděpodobně se samička nějak nakazila až během hnízdění,mláďata nakažené nebyla a ž dodnes mám info jak to s nima je a mají se dobře.