potřeboval bych poradit.Jaké množství slunečnice smí andulka přijmout denně? Slunečnice je tučná - bojím se aby nevznikly lipomy.
Slunečnice
potřeboval bych poradit.Jaké množství slunečnice smí andulka přijmout denně? Slunečnice je tučná - bojím se aby nevznikly lipomy.
Vycházím taky z toho poznatku, že specielně navržené směsi od renomovaných firem vůbec neobsahují slunečnici ať jsou to směsi pro andulky od firmy Prestige, tak třeba i od firmy Deli nature. Chovatelé jak naši, tak i zahraniční co se specializují na chov výstavních andulek podávají většinou směsi, kde jsou pouze 3 druhy zrnin a to dvě ve značně větším podílu a ta třetí obsahuje jen 10%
Pokud chováte ptáky, tak jako ona, tak doporučuji zůstat u té slunečnice vždyť to těm korelkám přeci jen chutná :)))
Faktem je, že korela a andulka je velký rozdíl, ale ani u korel by slunečnice neměla být příliš obsazena. Ptáci většinou milují to co není zdravé. Ptáci vypadají v pohodě, jsou v dobré kondici, ale játra jsou včudu. Když jsem navštívil jednoho chovatele u kterého jsem si bral výměnou samici za samce alexandra rudohlavého, tak mě velice zajímalo proč má udělaný vlastně karanténí prostor. Sdělil mi, že mu začali hynout ptáci pak mi jednoduše odpověděl. Veterinář mu sdělil, že většina ptáků trpí určitým virovým onemocněním, které zapříčinilo nadměrné podávání tučných semen. Chovatel mi řekl, že od té doby černou slunečnicí vůbec nekrmí a jen ojediněle bílou.
Ale asi budete mít více zkušeností, takže jen tak dál.