dobrý den sedm let jsem chovala páreček andulek,,včera v noci jedna zahynula,,a bojím se aby steskem po ni neuhynula i druhá,neustále ji volá a je nervózní,je na tutu situaci nějaké řešení,,,budu ráda za cokoliv,díky
Priemerný vek andulky je sedem rokov, hoci sú samozrejme výnimky, môže sa dožiť ďaleko viac. Je na Vás, ako to poriešite, možno by bolo lepšie kúpiť rovno druhý mladý pár a starú nechať pri nich dožiť.
přesně tak,já chovám andulky deset let a mého prvního samce mám doteď. Sic euž není v chovu ale je čilý. A doma mám andulky osm let a ten teda je taky nadměrně čilý,stále když domů přivezu nové andulky a nechám si je pár dní doma,pro jistotu že jim nic neni,tak na samičkjy dotírá. Takže 7 let je hloupost.
Ozaj ozývajú sa skutoční odborníci. v KNIHE OD RENOMOVANéHO AUTORA Davida Aldertona VAŠE PTACTVO sa úvádza tento priemerný vek, hoci som počul o prípadoch až okolo 20rokov, ale to sú výnimky. Rád by som vedel, ako niekto môže vrdieť dokedy bude zadavatelkýn vtáčik žiť. Poradil som jej, aby si kúpila mladý pár a starú nechala pri ňom dožiť.Je na tom niečo zlé?
Ano je,protože stará andulka bude žárlit a pravděpodobně si bude mladý pár i "přivlastnovat" klec. Tak se mi to stalo ve voléře,měla sjem dva páry a jednu starší andulky která uhynula prootože smutnila a ostatní ji odháněly.
No, ani vy nejste takový odborník.
U andulky nelze mluvit o průměrném věku, jelikož tento nemůže ovlivnit. Reprodukční schopnost zaniká asi v šesti let věku. Dožívá se jednoho, dvou až deseti let, někdy klidně 14 ař 15 let. Je znám případ , kdy se dožila 26 let. To je asi rekord.