Dobrý den, chystáme se stavět sezonní voliéru pro budoucího kakadu růžového. Chtěla bych se zeptat jestli bude stačit velikost voliéry 4m(d) 2m(š) 2m(h) a jakou sílu drátů a velikost ok pletiva na ní použít. Dále jsme přemýšleli co použít na dno a na zadní stěnu voliéry (bude ukotvena k domu) a líbí se nám venkovní dlažba, otázka ale je, jestli by byla vyhovující. Celá voliéra bude samozřejmě podbetonovaná.Děkuji za případné rady, nápady. Přeji krásný den. A.
Nikdo nezná požadované rozměry voliery, síly drátu a velikosti ok pletiva pro chov kakadu růžového? Pokud někdo zná alespoň chovatele tohoto druhu, budu ráda za doporučení.. Pěkný večer. Anavil
myslím že v takové voliéře se bude cítit dobře, tito kakaduové nejsou velcí ničitelé pletiviva, ale zvolil bych 25x25 mm a sílu drátů 2mm. Samozřejmě, že dlažba bude nejlepší, ještě bych na dno dal nějaké korýtko s hlínou a trávou, rádi se po zemi pohybují.
A ještě bych uvažoval i o pořízení protějšku, chov v páru se mi jeví jako nejoptimalnější.
přeji radost z " růžáků"
Děkuji za odpovědi. Ještě by mě zajímalo jaká by měla být síla a rozměr jeklového profilu a kde za přijatelnou cenu koupit? Cone máte pravdu, jsem také zastáncem chovu v párech, zatím ale hlavně plánuji prvního papouška.
no, na ten uváděný rozmě by stačilo jekl 30x30, asi i 30x20,cena za metr by mohla být /loňská!!!/ kolem 45 kč za metr - ferrona a spol
také uvažuji o pořízení těchto krásných kakaduů