Dobrý den,koupila jsem si "páru" rozel pestrých,samici od jednoho chovatele a samce od druhého. Bohužel mám pocit že jsou oba stejného pohlaví,samici by měl být cca. rok a něco a samci ještě rok není. Samice je podstatně větší a samec je menší avšak řekla bych že to je tím že celou zimu měl k dispozici velkou volieru zatím co samice jen klícku. Vůbec nevím. Zatím se ani jeden nijak neprojevují,jen samec se sem tam "natahuje".
Já bych řekl že to je přesně naopak....To první je samice, má menší hlavu,zobák,míň výrazné barvy a světlé pírka okolo očí....A to druhé je samec....Myslím, že se mnou budou ostatní souhlasit :)
Tak si nejsem jistá,ten první je teda podstatně menší. Zkusila jsem je dát dohromady a "samička" "samce" málem uklovala tak jsem ji oddělila. Hlavně nchci mít stejné pohlaví. Zatím jsou v malé klícca,samička tam chuďěrka pořádně neroztáhne křídla,samec má podstatně větší,asi zítra nebo max. pozítří bude dokončena jejich voliera. Vůbec nevím co to může být. Sameček mě stál 700 a nemohla sem přírodního jinde sehnat,pokud by to byla samička tak nevím teda.
to, co značujete za samce je samička, ten druhý mi naopak připadá na samce, já bych řekla že pár máte. S tou agresí, já měla v chovu tak agresivní samici, která se samcem se prala v kotrmelcích na zemi, napadala ona jeho, a úšpěšně zahnízdili a vyvedli 5 mláďat. Uvidíte, co se bude dít ve voliéře, vypusťte je tam ale naráz, abyste předešla konfliktům. Ať se daří. dasa009
Tak jsem si povšimla že sameček kterého jsem označial jako samečka tak trochu pozpěvuje zatímco pták označený jako samička jen vydává krátké hlasité zvuky. Včera sem je dala do voliery a chuděrka samička nemohla vzletět,asi jí zachrněla křídla,pořád narážela do stran,to by mě zajímalo v jakých podmínkách žila,trhalo mi to srdce,no ted to snad bude okey.