Dobrý den,
potřeboval bych znát Váš názor. Už rok mám spolu ve voliéře 2 samičky andulek, problém je asi v tom, že se až moc zkamarádily (krmí se) a včera jsem k nim přivezl 2 samečky a ještě jednu páru. Ale ty 2 samičky se ještě dnes ráno krmily a samečků si nevšímají. Myslíte, že se to změní? Jak dlouho to může trvat? Máte někdo podobné zkušenosti?
Předem díky za reakce.
Nebojte se, určitě se to časem změní. Dejte jim čas, samečky vezmou na milost :-) Andulky nejsou na partnery příliš vybíravé, ale musí si na sebe nejprve zvyknout a na to je opravdu jeden den příliš málo. Věřím, že pokud budou mít vhodné podmínky, mladých se dočkáte ještě letos :-)))
Dobrý den
Měl jsem dvě samice, a jednoho samce. samice k sobě lezli, takže nakonec byli dlouho v jedný budce. Potom jsem přidal dalšího samce, ale ony si ho vůbec nevšímají, a jen se navzájem ozobávají. Nevíte co s tím?
kuba: jste si jist pohlavím andulek? Zásadou je ve společném chovu nikdy nemít lichou-nespárovanou samici. Samec navíc nevadí. Pokud jim vytvoříte vhodné podmínky určitě se spárováním problém nebude.
Samci i samice jsou jasné podle ozobí, poze u jedné jsem si jist nebyl do doby než snesla vejce......Zkusím jeden pár vyndat samostatně do klece, snad to pomůže...