Aktuálně: 3 732 inzerátů212 257 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

je nemocná?

Maky (neregistrovaný) 13.04.2012, 20:47:50 xxx.xxx.189.31
Dobrý den, mám skoro ročního papouška horského - samičku v bytě jako domácího mazlíčka. Poslední dobou si často kouše opeřenou horní část nožiček a ošívá se. Pozoruji to cca týden až dva, myslíte, že bych s ní měla zajít k veterináři? Mám strach, aby jí nic nebylo.. Jinak se chová normálně, zpívá, povídá, každý den létá.. Co se týče potravy, tak kromě zrní, ovoce a zeleniny, dostává větvičky ze zahrádky a jednou za 14 dní je v kontaktu s pejsky (bereme si ji s sebou na víkendy pryč). Možná to může mít souvislost. Předem děkuji za jakýkoliv příspěvek.
anonymní (neregistrovaný) 13.04.2012, 20:51:29 xxx.xxx.44.136
Nemá blechy , od psů. I to je možné. Psi chytnou blechy v trávě nebo někde od pouličního psa a je to hned.
Maky (neregistrovaný) 13.04.2012, 21:37:47 xxx.xxx.189.31
Nevím, psi by blechy prý mít neměli. a také nevím, kdyby je měla, jestli by se nedrbala v jednom kuse.. těžko říct
anonymní (neregistrovaný) 13.04.2012, 23:22:13 xxx.xxx.174.89
Je třeba se podívat jestli ty blechy nemá. Polemizováním jestli by je psi neměli mít se nic nevyřeší !!!
Peťula (neregistrovaný) 15.04.2012, 08:48:24 xxx.xxx.6.82
Ahojky, kombinací kontaktu s bafany jednou za čas bych nepřikládala až takový význam. Jak ji doma máte "ubytovanou"? Spíš bych vyměnila bidla za nová, vymyla klec, tím rozhodně nic nezkazíte. Pak se zamyslete nad krmením, nedáváte jí poslední dobou něco jiného než měla celou zimu? Samozřejmě, že návštěvou veterináře nic nezkazíte, ale pokud není vidět žádnou změnu na peří či pokožce nohou, těžko bude nasazovat léčbu, pravděpodobně Vám doporučí dezinfekci klece, nožky postříkat arpalitem proti případným parazitům. Taky vzhledem k věku může jít o projev přepeřování. Máte ji navyklou na koupání nebo sprchování rozprašovačem? Nenechali jste ji zjara na přímém slunci, nebo není častěji vystavena prostě jinačímu vzduchu než přes zimu. Prostě nejdůležitější je se poctivě zamyslet nad jakoukoliv změnou v poslední době, i sebenepatrnější. Jestli máte fotečku, hoďte ji sem, třeba bude něco nápadné.
Maky (neregistrovaný) 15.04.2012, 10:09:46 xxx.xxx.189.31
Děkuji za reakce, na fotce jsem ji zachytila v akci, tak se můžete podívat. Jinak peří a nožky má stejné jako obvykle, akorát se spíš k večeru "kouše" v opeřené části. Zkoušeli jsme ji chytit a podívat se jí na ta místa a nic jsme neviděli.. Krmení dostává pořád stejné a koupe se klasicky a rozprašovač taky miluje. Mám ji klasicky v kleci cca metr x metr x 40 cm. Zkusím dát na Vaši radu a pořádně vyčistit klec.
Obrázek
Maky (neregistrovaný) 18.04.2012, 09:37:58 xxx.xxx.189.31
Tak jsem kompletně vyčistila klec a koupili jsme Arpalit. Před dvěma dny jsme jej aplikovali. Nevíte, kdy zabere? Myslím, že už to má lepší, ale stále ještě si ty nožičky okusuje..
Peťula (neregistrovaný) 18.04.2012, 10:19:48 xxx.xxx.38.103
To je dobře, za zkoušku nic nedáte. Ještě omezte koupání, pokud má nějaký ekzém či alergii, vlhko ji bude víc dráždit kůži. A na pár dní vysaďte ovoce s vysokým obsahem vitamínu C. Pokud by se to začne zhoršovat, raději toho veterináře hned vyhledejte. Držím palce.
Maky (neregistrovaný) 18.04.2012, 13:06:08 xxx.xxx.189.31
Děkuji za cenné rady, snad to pomůže. Také jsem si všimla, že poslední dny "baští hovínka", což nikdy předtím nedělala... dala jsem jí dolů rošt, aby k nim nemohla a pořád se snaží je vydolovat.. nemůže to nějak také souviset?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.