Dobrý den. Před měsícem jsem si koupila od chovatele pár Kakariki rudočelých ,stáří 1,5 roku (mají kroužky oba dva) a v minulosti už hnízdily. Týden po příjezdu mi samička snesla na zem první vejce,za týden druhé. Potom za týden začala nést do budky,jeden den měla jedno,za dva dny druhé,potom nic a včera zase jedno. Vůbec nevím pro snáší tak nepravidelně, dostávají proso,hodně čerstvé trávy a semtam mrkev,u andulek se mi to nikdy nestalo,nemáte zkušenost?
No nechcel by som u Vás byť vtákom. Pri takej strave,sa divím, že vôbec znášajú. Spestrite stravu o viac druhov zrnín, miesto trávy dávajte kuráčik, púpavu a podobne, denne ovocie a zeleninu, nielen mrkvu, ale i ostatné druhy zeleniny.
Nedostávají samozřejmě jen proso ale směs převážně z prosa,lesknice,slunečnicových semínek,vitamínu pro zdravé peří,senegalského prosa a dalšího,nechávám si ho namíchat aby mělo zvýšený počet vitamínů a nejrůznějších druhů pro malé až střední ptáky. k tomu ještě dostávaly naklíčené zrní a jablko ale jablko už nedávám protože se rychle kazí a vzhledem k tomu že andulky i kakarici už hnízdí ale zrní,pro jistotu, minulý týden měly dvakrát vaječnou směs a do velkého "bazénku" dostávají ještě minerály,sépiová a minerální kost jsou nutností. Nemyslím si že by se měly špatně,spíš naopak,ale nevěděla jsem že je to tak důležité,nemyslím si že by problém tkvěl ve stravě.