Nedávno jsme taky byli doma nemocni a když už nám pookřálo tak jsme se divili co že náš papoušek mníšek jenom tak sedí nebo i zvracel a nejedl co že to s nim je.....Docela už jsme měli nahnano když mu druhy den bylo už o malo lépe tak nás teprv napadlo že to nebude začerveni,snězeni něčeho špatného a nebo nějaká jiná ptačí nemoc, ale asi to od nás chytil a vypadalo to dost ošklivě...protože jinak to je velmi rychlí a neposedný papoušek.
5.211 - a co jste s ním dělali, byli jste u veta nebo na něho svítili ...?
Budu doufat, že to náš nechytil, je zvyklý na časté pouštění a nebylo ho možno udržet v kleci. Musela jsem ho od sebe pořád vypouštět do prostoru a chudáček se asi divil, že nepadají pusinky jako jindy :-(
Opět další dobrý článek tam byl také o tomhle "pusinkování", kdy se papoušek absolutně nemá přiblížit lidským slinám, protože máme v ústech jiné bakterie, které nemusí být nejlepší. Totéž podávání stravy ústy.... není to dítě, ale zvíře.
A myslím, že když je člověk nemocný a klade důraz na dobro a zdraví papouška, dá se papoušek v kleci udržet.
No davali jsme mu hodne pit kdyz uz neudrzel jidlo v sobe ani ho nechtel. Taky hermankovej caj jak nam bylo doporuceno. No a pak uz si druhy den zobnul i zelenej salat a banan ve strikacce tan jedinej snedl no a to uz zacal na nas trochu reagovat a tak pak uz sme s nim nikam nejely a uz se pak zlepsoval kazdou dalsi hodinou. Mi tady mame hodne teplo takze sme na nej nesvitili jen seme ho nechali v klidu v kleci podrimovat
5.211 - díky moc.Co jste to sem napsali, pořád našeho sleduju, ale vypadá naštěstí pořád stejně a je i stejně divoký, já už jsem taky skoro dobrá, tak snad to projde. Příště by měl s pouštěním teda smůlu, ale ten řev by se nedal vydržet :-(