Aktuálně: 3 734 inzerátů212 263 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Papoušíček snůška

anonymní (neregistrovaný) 29.03.2012, 10:49:39 xxx.xxx.251.222
Dobrý den, chtěla jsem v květnu dát párek mých mladých papoušíčků do venkovní volierky. Jsou mladí, chtěla jsem je mít přes léto venku, a na podzim jsme případně očekávala zahnízdění doma v bednové kleci (v ní jsou teď). Ale nyní jsem objevila v budce vajíčko. No spíš vejce, protože je na tak malé ptáčky docela velké. Je to můj první pár, takže nemám zkušenost. Je možné, když jsou staří 6 a 8 měsíců, aby z vajíčka, popř. vajíček něco bylo? Musím je teď tedy nechat v bednovce a o volierky je mohu dát kdy, až po eventuelním vyvedení mladých. Díky za rady, protože opravdu nevím a jsem tím zaskočena. Volierka je super a je mi líto jí pro ně v létě nevyužít.
bellina (neregistrovaný) 30.03.2012, 11:46:26 xxx.xxx.174.89
Dobrý den,tak za prvé byla hloupost takhle mladým ptákům dávat budku. Vím, že papoušíčci v ní rádi nocují, ale k životu jí nepotřebují. Osobně bych nedala budku dřív než v roce věku ptáků. Ale stalo se. Teď už bych je asi nechala být tak jak jsou, ať si tedy snůšku dokončí. Zda z vajec něco bude uvidíte, vyloučené to není. Do voliéry je můžete pustit po vyhnízdění třeba v červnu nebo červenci.
anonymní (neregistrovaný) 30.03.2012, 14:16:09 xxx.xxx.248.34
Díky za odpověď. Budku jsem dala, jelikož mi to bylo schváleno i chovatelem, od kterého papoušíčky mám. no uvidím.
sunflowerman (neregistrovaný) 31.03.2012, 00:50:42 xxx.xxx.175.196
Dobrý večer,snad noc. Papošíčci si i v přírodě vybírají dobu hnízdění podle sebe a určitě bych v tom neviděl žádný problém. Otázka vyspělosti je beztak dána zkušenostmi držitelů určitého druhu papoušků, nikoliv nějakou normou či opravdovou zkušeností, kdy ptáci zahnízdí. Nikterak bych nechtěl nabádat k pokusu hnízdit ptáky mladé, avšak u mnoha druhů mě není zcela jasné, kdy mohou papoušci hnízdit. Podle mého názoru to není zcela určené období a ani nezáleží, jak pestře ptáky krmíme. Genetika a příroda je velmi krásná a optimální parametry v ní neexistují. Vědci velmi specificky popíší, co je potřeba k životu určitého rostliného či živočišného druhu, avšak již těžko popíší co je život sám o sobě. Papoušíčky nechte podnést a poté napište, jak se situace vyvíjí.
anonymní (neregistrovaný) 31.03.2012, 09:34:46 xxx.xxx.248.34
Děkuji moc.Ještě jsem se chtěla zeptat. V jakém časovém rozmezí samička snáší? Má stále jen jedno vajíčko, které snesla 28.3. Od 29.3. se zdá, že na něm sedí, chodí se jen najíst. Je možné, že ještě snese nějaké? Dále se mi zdá, že sameček je z té situace nervní.Samička je v budce, on v klícce sám, a chová se tak, že je vidět, jako ho štve, že se nemůže pářit a jak by chtěl. Takže chvilku poskakuje a pak jde k samičce do budky. CO tam dělají, nevím. Nechtěla bych se dostat do situace, kterou jsem mělsa s AG, kdy mladý pár měl krásná čtyři mláďata, které ovšem nekrmili, jelikož se sameček stále dokola jen chtěl pářit. Alespoň mi to jako důvod připadalo. Nakonec ho z toho až klepla pepka. Takže můj závěrečný dotaz ještě zní, neměla bych samečka oddělit? Díky moc za odpovědi.
anonymní (neregistrovaný) 01.04.2012, 11:03:25 xxx.xxx.248.34
Dd, situace se vyvyjí tak, že po čtyřech dnech se objevilo druhí vajíčko. Samička sedí na vajíčkách ode dne snesení prvního vajíčka. Je norální, že druhé bylo až 4 dny po prvním??? Díky
anonymní (neregistrovaný) 01.04.2012, 13:34:21 xxx.xxx.174.89
Normálně papoušíčci snáší vajíčka obden, ale stát se to může. Mě se to celkem často stává např. u adulek pokud je samička mladá nebo naopak už vysloužilá :-)
anonymní (neregistrovaný) 05.04.2012, 13:26:25 xxx.xxx.251.222
Dobrý den, jsme zadavatelka. Dnes je v budce již 5 vajíček!! Samička na nich sedí od prvního dne. CCa 17.4. by se mělo klubat první mládě. Jsme zvědavá, jak to dopadne. Pro všechny případy si asi objednám dokrmovací směs.
anonymní (neregistrovaný) 07.04.2012, 20:57:03 xxx.xxx.248.34
Dobrý den, jsem zadavatelka, dnes v budce 7!! vajíček. Samička sedí a sedí a sedí, skoro vůbec nevylézá, pouze vždy tak na 15 sekund. Takže nemám v žádném případě šanci ani zjistit prosvícením, zda jsou oplozená. DOufám, že jí sameček v budce krmí, protože ten strašně žere. Už jsem z toho docela nervózní. Kolik taková mladá samička jich ještě může mít? Snad už to je poslední. Kdyby bylo vše ok, za 10 dní už by se mělo klubat to první. Ale jsem spíše pesimista.
Michal (neregistrovaný) 07.04.2012, 23:58:07 xxx.xxx.114.64
Dobrý den , viděl jsem u papoušíčků i 9 vajíček... držím palce ...
anonymní (neregistrovaný) 16.05.2012, 18:28:32 xxx.xxx.248.34
Hlásím se po delší době, jsem zadavatelka. Takže můj párek pápoušíčků měl 7 vajíček a........ všechny prázné. No, trocha zklámání tu byla, ale co se dá dělat. Beru to jako zkoušku nanečisto. Teď zahájili snůšku druhou, právě mají dvě vajíčka. Vajíčka se zdají větší než ta minulá. Uvidíme!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.