Aktuálně: 3 732 inzerátů212 257 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Zase eklektové

anonymní (neregistrovaný) 27.03.2012, 18:13:05 xxx.xxx.92.50
Chtěl bych se zeptat, jestli se mi v zahradní voliéře cca 5x8 m snesou 2 páry eklektů.
anonymní (neregistrovaný) 27.03.2012, 18:56:48 xxx.xxx.74.6
Ťažko povedať, ale keby som mal ja takú voliéru a chcel by som do nej Eklektusov, tak by som dal dvoch samcov a jednu samicu a ešte nejakú inú austráliu, trebárs kráľovských a horských.
cone (neregistrovaný) 27.03.2012, 19:37:23 xxx.xxx.67.3
Myslím, že dvě samice se budou napadatm lépe by bylo - pokud už ve voliéře chcete mít 4 kusy ekleků, dejte tři samce a jednu samici.
v. (neregistrovaný) 28.03.2012, 16:19:52 xxx.xxx.52.1
Měl jsem 2 páry od mládí spolu / vosmaeri, pro mě nejhezčí eklekti /. Asi v roce dominantní samice napadle druhou , krev i na zdi, nějaká rána na zobáku, ale vcelku bez větších následků. Ptáky jsem rozdělil po párech.Později jeden pár i odchoval , ale během sedmi let se kromě jednoho samce z osmi ptáků vše ojelo. Už jsem sem psal ohledně eklektů několikrát. Pár známých nás před chovem varovalo, ale my jsme si nedali říct. Mysleli jsme že určitě poskytneme ptákům lepší péči, než ti co nás zrazovali. Vosmeri, těch je celkem malý výběr, možná, že pol. a sol. jsou již někteří, tak domestikovaní a psychicky odolní, že se dá vybrat, ale já už bych stejnou chybu neudělal. Draze jsem ji v té době / nákupy kolem roku 2003 / zaplatil. Nechci Vám radit, páry spolu bych to riskl tak do toho roku, ale jinak bych Vám řekl kupte si do tak velké voliéry něco jiného / am. ary. kakady /. Ono eklekti jsou krásní, ale pak ten pohled na oškubané ptáky, třeba až na kůži, to se Vám pak k těm voliérám nebude ani chtít jít. Jistě se může ojet cokoli, ale eklekty nepřekoná nikdo. Možná žaci, ale ty nechovám , takže o těch vím jen z doslechu .....
anonymní (neregistrovaný) 29.03.2012, 15:01:12 xxx.xxx.51.2
Když se Vám povede odchov, musíte se připravit na ruční dokrmování. Většina eklektů začne mláďata kolem třetího týdne obírat. Někteří jim obírají už i prachové peří. Jeden chovatel mi řekl, já je nechám pod nimi a ono se to za půl roku spraví. Pak si kupte eklekta. Jen samé problémy . Eklekty nebrat....

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.