Pre astrilda. U nás sa kŕmilo varenou kukuricou s maličkým prídavkom bravčovej masti a trochou soli. Kŕmenie prebiehalo nasledovne - hus sa zabalila do nejakej väčšej plachty, alebo vreca, ktorého kraj sa prisadol. tým pádom sa hus nemohla pohnúť, ľavou rukou sa chytila hlava a otvoril zobák. Pravou sa nabrala kukurica, nasypala do zobáka a palcom sa potláčala, vtedy sa niekedy stalo, že jej to zrnko vbehlo tam kam nemalo. Bolo ho treba čo najrýchlejšie vytiahnuť, lebo inak by sa mohla hus zadusiť, no a na to každý vybrať nevedel.
Pánové docela vám závidím, že si tu husu na pekáči můžete dát. Já bohužel z dietních důvodů můžu jen číst, jak si budete v zimě na pečínce pochutnávat. Kdysi dávno jsme taky krmili šiškama, ale dnes už na tu dobu můžu jen vzpomínat u dietního kuřete.
Jo rostou v lese, tam kde se neprochází houf pražáků. U nás neni vlese ani prašivka. Buď je podhoubí rozrejpané od podsvinčat nebo rozdupané od houbařů.
No... Na burze v Kladně jse viděl několik výkupců ptáků. Byl jsem velmi znechucen, protože ten chlápek klidně nahulil do toho auta, co v něm vezl v malých přepravkách ty nebohé tvory. Ještě víc udivující byl nález několika vajec v přenosce - neřikejte mi, že jen tak vyletěli z toho ptáka během cesty.. Tak by mě jen zajímalo, kde ti nebožáci končí???
O tom už se vedly dlouhosáhlé diskuze. Nepřemejšlete o tom nebo si uděláte do hlavy díru. Já odchovám jen to co dokážu prodat mezi chovatele nebo mazlíčkáře. Ostatní hnízdit nedávám, když vím, že bych to lidem neprodala. V přírodě taky všichni ptáci během sezony nezahnízdí. Třeba nenajdou hnízdní místo nebo o snůšku příjdou a pod. Do výkupu dávají většinouti, kteří nevědí jak se ptáků zbavit. Možná i ti co potřebují bůra na pivo.
Myslím, že se ptáte na špatném místě. Mezi lidičkami, co chodí na chat jich moc asi do výkupů nedává. Ono už to zacházení s ptáky při transportu není nic moc.
Mylí přátelé, chovatelé. Myslíte si, že bych mohl přidat do voliéry 2x0.7x1x5(dšv) přidat ke 2.2 andulek pár bourků nebo něčeho jiného? Nechci voliéru přeplnit.....