Cone super, krásní vtáci, len ten "spev". Ako stojíte s oplodnenosťou vajíčiek u kubáncov? U mňa je zatiaľ vidieť jeden zárod u autumnális a dva u albifrons.
leef,pročpak radost sousedům? tito aratingové patří k těm tišším, myslím, že větší radost dělají amaz. kubánští, k těm už nějaké připomínky byly
vojto, kontrolu jsem neprováděl, samice odchází jen párkrát denně na malou chvíli a samec je dost útočný, těch pár dnů už to vydržím
marty, jo, bylo to na rychlo a vyšlo to, jsou již dospělí, do 15-ti minut svého pobytu v nové ubikaci se napili, něco sezobli, samec nakrmil samici a prošmejdili novou boudu, voliéru mají 2,5 x 0,8 x 2m zastřešenou polykarbonátem a ze dvou stran polyk. krytou, bez záletu.
Někdy čtu opravdu špatně a rychle, ale za to se zase zasměju.
Něco pro Coneho jak čtu:* samice odchází jen parkrát denně na malou* a pak jsem se zarazila a teprve jsem to dočetla celé pořádně. Ale musela jsem se smát. Jinak jsou ty ptáci i ubykace parádní.
Cone taktéž se připojuji ke gratulaci. Tento druh mě nějaký čas zpátky také začal velmi lákat a byl by to jeden z těch reálnějších možností, co se týče aratingů právě kvůli hlučnosti. Vím, že těžko soudit z tak krátké zkušenosti, ale je jejich projev opravdu méně výrazný? reagují na jakýkoliv pohyb u voliéry?
Můžete prosím vložit fotky burunduků a jejich zařízení . Také jsem uvažoval o celoročním chovu těchto krásných veverek jen jsem se ještě nerozhoupal :-(
***Můžete prosím vložit fotky burunduků a jejich zařízení***
burunduky chovám ve voliéře 2x1x2 m na vyšší podezdívce, která je vyplněná až k pletivu zeminou (viz foto - je to ta úplně levá voliéra). K dispozici mají 2 budky (ale používají je hlavně jako spižírnu), dávají přednost vlastním vyhrabaným norám, kde také přezimovali i vyvedli mláďata.
1,5 roku ve voliéře bezproblémově nažívali se 4 křepelkami čínskými a přes léto s pyrurou, ale letos na jaře křepelky během jednoho týdne zabili (a sežrali, pravděpodobně asi samice). takže multikulturní voliéru fakt nedoporučuju.