Dobrý večer.
Mám problém.
Uletil mi samec od Papouška zpěvavého ale samica sedí na sesti vajcách,už jsou to tři dny co uletěl a samica pořad sedi jenom jde ven se najes a napit.Mislíte si že samica je sama nakrmí???Já sem myslel že by sem jí mohl pomáhat krmit mladé směsí na dokrmování co si o tom myslíte ???
Dokrnoval by sem rano o pul sedme pak o pul druhe a pak v pet vece a pak v devet vecer.protoze dopoledne chodim do skoly.mohl by sen dokrmovat v tyto casy ???
pokud bude samice krmit a nechcete mladé dokrmit sám nacož dle příspěvku dřív nemáte dostatek času a prostoru, 4x denně nestačí (pro ruční dokrmení), a pokud budou mladé nakrmené tak bych to nechal na samici, může se klidně stát že samici budete vytahováním mladých natolik stresovat že je přestane krmit úplně a pak budete mít problém větší.
dejte co neplnohodnotnější stravu a nechte to na ní (pokud budete pozorovat že mají malé plné volátka)
Ahoj Jiří, máš zcela pravdu, že 4x denně nestačí, ale sám jsem se mnokrát divil, že někteří "dokrmovači"???? krmí jen třikrát denně, jasné je , že tomu pak odpovídá i velikost konečného " produktu".
4 nereg. pokud bude samice sama stíhat krmit, nechte to vše na ní, občasnými kontrolami pouze sledujte stav nakrmení a tůst mláďat
Přesně jak napsal Kadukaj. Zpěváci jsou perfektní rodiče. Mladé Vám určitě vykrmí i samotná samice, bez jakýchkoliv problémů.
Zpěváci se kvůli těmto skvělým schopnostem pro krmení hodně doporučují jako chůvy, vím o případu, kdy zpěváci vykrmili i Aru nobilis a četl jsem i o kakadů růžovém.