Aktuálně: 3 733 inzerátů212 257 diskuzních příspěvků18 280 uživatelů

Přerostlé drápky - stres

Danek1234 (neregistrovaný) 19.03.2012, 16:11:36 xxx.xxx.234.242
Dobrý den, mám andulku, které hodně rychle rostou drápy. Jde hlavně o to, že je velmi citlivá (nejspíš špatné zkušenosti od předešlého majitele) a každé stříhání nese velmi těžce. Zkoušel jsem snad všechny způsoby popsané na internetu, ale vždycky byla vystresovaná: párkrát se bála slézt z horního bidla a tak sem ji musel krmit jen zavěšeným prosem, pokaždé je tak týden ostražitá a bojí se každého zvuku. Pak se to spraví, ale zase ji za pár týdnu musím stříhat. K veterináři ji nechci brát, když se bojí mě (zná mě už přes rok) co by asi dělala u veterináře, nerad bych aby dostala mrtvici. No, ale k věci: myslíte si, že když nechám drápky neostříhané (i když jsou zatočené) a andulce to nějak nebrání, na bidle stojí pevně, vůbec nepadá a nezachytává se tak že ji to muže působit nějaké bolesti? Většinou drápky dorostou do určité velikosti a pak už nerostou tak rychle. Vůbec nevím jak se rozhodnout, jestli stříhat a stresovat ji a nebo to nechávat delší dobu růst. Předem díky za jakékoliv odpovědi.
bellina (neregistrovaný) 19.03.2012, 21:50:42 xxx.xxx.174.89
Můžu se zeptat jaké má andulka v kleci bidla? Pokud má plastová, případně dřevěná koupená /soustružená ??/ bidla, zkuste je vyměnit za přírodní větve většího průměru. Větve by měly být tak silné, aby je prsty ptáčka nemohly zcela obejmout. Drápky se budou o větev přirozeně obrušovat, alespoň u nás toto celkem dobře funguje :-)
Michal (neregistrovaný) 19.03.2012, 23:15:03 xxx.xxx.4.166
Jo ty bidla jsou celkem zásadní, stříhání není moc dobré řešení...taky může být příčinou strava, nedostatek nebo naopak nadbytek něčeho....a když už jsme u toho stresu, nebylo by jí lépe ve společnosti jiných ptáčků? nepřemýšlel jste o výměně např s nějakým známým ,který chová ptáčky? :)
anonymní (neregistrovaný) 20.03.2012, 12:28:11 xxx.xxx.234.242
Bidla jsou samozřejmě větve ze stromu různých velikostí..měním je každých 14 dní. V kleci jsou 2 papoušci takže ptačí společnost má a co se stravy týče tak používám namíchanou Granum pro andulky, každý den nějake ovoce nebo zeleninu na spestření.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.