Mám senegalce nespíž holku, je strašně hodná,přítulná,hravá a mám jí asi dva roky.Bojím, když jí koupím kamaráda, že ho nebude chtít.Mohl bych chovat senegalce na velkém balkoně(samozřejmně když je teplo).Děkuji za všechny odpovědi.
zdravím,samozřejmě že mohl.nemělo by ale na ně pálit slunce.jestli samička přijme samce je otázka.čím dřív to zkusíte,tím líp.já senegalce letním ve venkovní volieře se záletem a v zimě,v době odchovu,je stěhuju do bednové klece v domě kde mají kolem 20stupnů.odchovávají bezproblémů mladé,ale nekrmí je dlouho.musím tedy dokrmovat.
Dobrý den,
Vím o zařazení naprosto ochočeného samce do páru a samec bez problému od tří let odchovává a to dokonce až na bidlo. Samička k němu byla dokoupena v jeho dvou letech.
Já jsem v zimě sestavil pár alexandrů vousatých, kde byla samice naprosto ochočená, dokonce žvatlá pár slov, sameček byl polokrotký. Dnes už jsou poměrně zdivočelí a včera se dokonce krmili, pářili a navštěvují budku.
Taky mám zkušenost, mám senegalku, úplnou mazlinku. Dovezla jsem ji samečka. Vůbec mu nevěnovala pozornost, nereagovala ani na jeho zvuky, nepřijala ho.
V prve rade musite vedet, jestli samici mate nebo ne. Pisete "nejspise samice". Plne dospela jeste neni, takze podle zbarveni bych jen tak nesoudila, i kdyz - da se... Co se tyce prijmuti druheho papouska, muze se podarit a nemusi. Nekdy to trva i pul roku (zkusenost), nez spolu vydrzi v kleci. Musite mit prostor a dalsi vetsi klec, ve ktere by novy prirustek byl, aby si na sebe zvykali. Ne ze ho koupite a strcite do nove klece, jestli se snesou nebo ne.... Odchovavat pak takhle muzete, jak pisete.