Zdravím po dlouhé době , u mě tarantíci odpočívali takže nebylo o čem psát a věnoval jsem se mníškům šedým , nyní mám u etiopáků - 3 čerstvé mladé ze 4 vajec tak mám radost snad bude všechno v pohodě a co u Vás jak se daří Vám a Vašim svěřencům???
S přáním všeho dobrého do Nového roku hodně štěstí zdraví a mnoho chovatelských úspěchů přeje Michal
Díky za přání, nápodobně :). U mě letos chovný pár tarantíků stávkuje, vždy už v tuto dobu mívali mladé a letos se terpve koukají do budky. Druhý pár je ještě mladý. Každopádně mě to vynahradily jiné druhy, které se snaží velmi :).
Zdravim vsechny Tarantaky :-) Tez s opozdenim pridavam prani vseho nejlepsiho do Noveho roku.
Jinak co je noveho v chovu....docela se posledni dny dari....v prosinci se narodily 4 mlade a co nevidet se chystaji vykukovat z budky....a dva pary ktere jsem zminoval se presne rok po jejich narozeni rozhodli hnizdit a obe samicky sedi na 4 oplodnenych vejcich tak mam radost.A jsem zvedavej zda to ukociruji kdyz se po roce vrhnuli na hnizdeni.
Už se docela sklidnila.....byla docela rapl ale to jsem spozoroval u všech mladých samicek.....občas se pokousej pařit ale samozřejmě že ještě neví na co to mají ale i tak dobrá věc do budoucna.
Gratuluji Michale. Super pohled :). U mě začal chovný pár 1F tmavý x zelená lozit do boudy, nespíše také brzy sednou, mladší pár 1F misty x zelená zatím nic, věřím však, že kdyby přišli do toku, tak by mohla být určitá oplozenost vajec. Nechám to na nich.
Zdravim.....gratuluju k malym prckum ;-) a at se dari chov....pozdeji pridam take fotky mladych co ted vylezaji z budky a tech co tam jeste jsou.
Jinak prikladam fotky rozliseni samicky od samecka.
Prvni foto...samecek,cerne peri na letkach
Zdravím Jardo , ty fotky se Vám povedli je to nádherně vidět osobně prvotní určení dělám stejně pro někoho kdo uvidí malé tranty poprvé jsou Vaše fotky skvělým návodem Díky...
Jinak pokud budete mít u výletů samičku k prodeji tak shání pan Toula ( ten co od něj máme samečky) ... kdyby jste měl cestu na Kladno ozvěte se... Michal
Mate pravdu,ono nikde jinde sem navod na urceni pohlavi na netu nenasel tak sem to sem zkusil dat.
Jinak z techto vyletlych mam 3 samecky a jednu samicku......predtim meli 3 samicky a 1 samecka :-) .......
No a 7 jich je jeste v budkach. A netusim jestli pojedu na Kladno,spis az pristi mesic. Kdyby ji chtel nechat tak dejte vedet,kontakt na nej nemam.
Zdravím tak jsem dneska prohlížel prcky a přítelkyně skusila kyvadýlko..... ( vím někdo to odsuzuje ale moje přítelkyně se spletla snad jen 2x tak ze 100 takže tomu důvěřuji mě to nefunguje ale jí perfektně !) No a vypadá to na 3 samičky... :-)
Spodky kridel myvam u samicek i samcu skoro stejna.....az kdyz jsou starsi nebo po prepereni tak je maji samci cerne a samice tmave sede. Jinak prikladam mladasy co vylezli z budek.