Příspěvky uživatele
Jacquies
Samotnou mě překvapuje jaké pokroky vějířovec udělal od doby,kdy byl vysvobozen a zdá se, že je teď velmi spokojený. Už je nádherně opeřený a začal už i něco mluvit.
Vím, že každému papouškovi by bylo líp mít svého partnera, ale dokud nebude postavený domek, tak mu takový komfort nebudu moci poskytnout. Naštěstí konečně už je stavební povolení, takže svítá na lepší časy.
V tomto případě nejde o žádné nadšení a není to pořizování papouška z rozmaru!
Nesuď mě z pořízení tohoto druhu. Vím, že je to velice náročný papoušek, bude potřebovat hodně trpělivosti, ale ty si ho neviděl ve stavu v jakém sme ho objevili! A čím menší změnu pocítí, tím lépe. Má už za sebou skutečně moc! A pokud si s modročelákem nepadnou do oka, tak hold budou mít každý svou voliéru, to se nedá nic dělat!
Amazonka nechci v žádném případě ohrozit, i tak ho čeká kamarád v podobě amazoňana vějířového a moc se na něho těšíme :-) Ovšem má to ještě chvilku svůj čas.
A pečlivě vždycky nákup těchto produktů studuji, aby nebyli pražené, solené, či jiným způsobem upravené!
Každý chovatel s tím má jiné zkušenosti a každému se osvěčilo něco jiného. Některým papoušků to třeba vůbec nechutná.
Já se třeba snažím celoročně podávat hodně exotické ovoce, nejradši by samozřejmě samý buráky, ale má na den 2-3, aby nebyl vypasený jako hovádko. Konkrétně smaženici jsem řešila s různým chovateli a každý mi řekl něco jiného a názor, zda ano či ne mi přišel vyvážený tak 50:50.
Nic co je smažené není zdravé ani pro lidi, natož pro papoušky...Vždyť smaženici nesmí ani malé dítě!
Na míchanici je skutečně nepřeberně názorů s tím Vašim se já prostě neztotožňuju :-(