Dobrý večer ,
na tom by mohlo něco být ,dobrý postřeh. Dám je ještě výš než jsou . Připadalo mi to dostatečně vysoko , ale ....... .
Na druhou stranu nemaj srovnání když ve vnitř ješte nebyli . Dost možná to vycejtěj ? Teď jsem se tam byl podívat a seděj na bidle před rozsvícenym oknem a spěj :-)))
No uvidím , jak to pude dál .
Každopádně moc děkuji za Váš čas a ochotu pomoci .
Hezký večer a mnoho chovatelských úspěchů .
Jarda
S tim prknem už jsem to taky zkoušel :-( a nic :-( , na vletové okno normálně chodí dal jsem tam misku se zeleninou a ovocem ,buráky ,piškoty vše co maji rádi , každý den jsem jim to popondaval dál a dál . Sice si pro to došli , ale zase vylétnou ven . Jak řikáte zatim je nechám a uvidí se . je to cca 1,5 měsíce a ve srovnání , že mi začali brát z ruky až po 3 měsících ,tak to chce asi čas :-))
Děkuji za Vaše připomínky ,
Jarda
Dobrý večer .
děkuji za věcné rady určitě poučné :-). ještě zde musím k mému dotazu dodat v návaznosti na rady výše napsané .
Zálet je prosvětlen velkým oknem +průsvitné vletové okno .nechával jsem i otevřené dveře a svítím od 06 :00 - 20:00. Ale stejně každý den po 19té hodině sednou kdekoliv ve voliéře a světlo je neláká . Mohlo by to být i tím že výlet je 9m dlouhý ?a alexandři sedí většinou na druhé straně a v šeru se bojí přeletět? Chytat a zavířat je do záletu na několik dní se mě osobně zdá jako poslední možnost . Jen jsem chtěl nenásilnou formu zvykání.
Děkuji Jarda
Dobrý den ,
chtěl bych tu touto cestou poprosit o radu jestli nemáte někdo nějaký fígl na to , aby si Alexandři sami našli cestu do záletu . Jsou letošní a zálet jsem dokončil až po té co jsou ve voliéře od doby co jsem je přivezl cca 4 měsíce . Dávám jim na vletové okno vše co mají rádi , tam sice jdou vše seberou ,ale dovnitř se jim nechce . Přestože v záletu maji to co na okně . Nocují i v prostoru u okna a nebo po celé voliéře .
Předem děkuji ,
Jarda