já osobně krmím svého amazoňana kvalitní směsí zrnin a granulí,zeleninou a ovocem,zeleným krmením,občas luštěniny,nejvíc asi čočku a hrách,má rád vaječnou míchanici,chléb taky občas dávám i třeba nízkotučný sýr a namočené rýžové burisony v bílém jogurtu....naposledy měl vařeného kapra a jak mu chutnal:-)ořechy opravdu jen vyjímečně jako pochoutku....
Myslím,že už u vás domov našel...z vašich příspěvků je cítit,že máte zvířata ráda.Pokud vám mohu poradit ,vyprdněte se na nějaké pouštění písniček z rádia,zpívejte mu písničky ,mluvte na něj vlídně všichni přirozenou cestou, tak jak dny plynou..ono to co je napsané v knížkách se ne vždy shledá s realitou...a nakonec tu přeci nejde o přebor v řečnění...a trpělivostí si jeho lásku získáte...to mi věřte:-)
to:Jiří jiří-kadukaj
:-)no máte pravdu,můžeme tu být do jara....ale vážně....nechci zpochybňovat nadání papoušků šedých,ale stejně si myslím,že největší nadání ve zpívání celých písniček mají amazoňané...takže to není jenom o tom kecání a žvatlání....tralali tralala kočička se vdávala,pejsek si jí bral měli spolu bál...či celá prší prší jen se leje...za tím stojí hodiny a hodiny trpělivosti:-)
je to, asi na každém jedinci a věnování se mu....hodně mluvit,mluvit,mluvit...můj půlroční amazoňan kubánský umí mňoukat,kokokodáák,vždy si zodpoví jak dělá kočička?jak dělá slepička?...dále pak umí prší prší jen se leje kam koníčky pojedeme pojedeme na luka až kukačka zakuká s excelentním zakončením kuku:-)zpívá tralali tralala kočička se vdávala...a teď naposledy pořád opakuje pojď se vykakat dělééj.....vykaká se a řekne vykakal se:-)
mám uměle dokrmeného Amazoňana Kubánského a mohu ho vřele doporučit...při každodenním výcviku a upozorňuji,že je mu teprve půl roku,toho nakecá až,až...takže nemohu souhlasit,že třeba amazoňan žlutohlavý,či žako jsou větší mluvkové...záleží na trpělivosti a věnování se mu....je to sice svéráz,ale na druhou stranu,když je v klidu, vyžaduje mazlení snad více,nežli kakadu:-)