Dobrý den všem, v hejnu andulek se mi objevila nemoc způsobená chlamydiemi,Psitakóza. Andulky jsou teď na antibiotikách. Stalo se to někdy v době když v budkách dorůstalo šest mláďat, která jsou teď cca 2.týden vylítlá z hnízd. Od paní doktorky jsem se dozvěděla že andulkám mám podávat antibiotika ještě měsíc,samozřejmě po tu dobu mláďata nebudu nabízet k odběru,až po zkontrolování zda jsou zdravé. Měla bych jeden takový dotaz,zajímalo by mě do jakého věku je možné předávat mláďata novým majitelům s tím,že se ochočí. Nejsem si jistá zda ve dvou měsících už nejsou moc velká..nerada bych aby si ode mě lidé brali andulky které již zůstanou plaché. Máte prosím nějaké zkušenosti ? Předem děkuji,Petra.
Dobrý den,pampelišku andulkám dávám,hlavně listí,ale někdy utrhnu celý trs i s kouskem kořene. Papoušci to mají moc rádi. Nevím jaký přesně to má na ně účinek ale řekla bych že by to mohlo pro ně být dobré na trávení a možná třeba je to pro ně něco jako pro nás ruklový salát :). Ráda jim pampelišku míchám s jinými zelenými bylinami,s trávou nebo jetelem.
Chtěla jsem dát inzerát dostatečně včas,nemám dosud s nabídkou andulek ve velkém zkušenosti,proto jsem ho podala už teď. Když si ho znovu přečtete uvidíte že nenabízím holátka nyní ale k odběru budou až se opeří a osamostatní :). Jinak děkuji za tipy a připomínky.
Dobrý večer, omlouvám se za nevhodný dotaz,došlo mi to po odeslání inzerátu. Nevadí mi když ho smažete,udělala bych to sama ale nenašla jsem zda to jde.
Dobré ráno,nedávno jsem tu psala článek Andulka přišla o oko. Všechno dobře dopadlo a všechny čtyři naše párečky zahnízdily.V jedné budce jsou už tři mláďata (zrovna v budce u našeho největšího proutníka který se dvořil všem samičkám,zadaným i nezadaným :) ).. ráda bych nabídla mladé andulky k odběru,možno tak od půlky září. Andulky jsou ve venkovní voliéře,krmím směsí prosa,vajíčkem,zeleným listím,ovocem a zeleninou,sépiová kost je andulkám stále k dispozici. Přikládám foto rodičů,fotky mláďat dodám časem,zatím jsou tři holátka :). V případě zájmu mě kontaktujte,buď tady nebo telefonicky - 774 871 489. Petra
Je to tak,andulky mě stále překvapují něčím novým. Nejde jim naplánovat jak to bude a co bude,vždycky překvapí něčím originálním,teď třeba jeden sameček z páru obskakuje všechny samičky ve voliéře,skáče na záda každé kterou potká,je to prostě proutník :).
Dobrý den,děkuji za příspěvky. Ona ta naše samička co přišla o oko je taková dryjáčnice jak říkáme,se všemi se nejvíc pere už od začátku,ostatní se většinou nějak dohodnou ale tahle samička to je pořád nějaká potíž. Vloni se prala o budku,letos o samečka,a vždycky teče krev. Tak už se ji tam k těm ostatním docela bojím vrátit co zase bude,aby nepřišla i o druhé oko. Spíš přemýšlím že ji oddělím s tím jejím původním samečkem do té menší voliérky a dám jim tam jednu budku. Jsem klidnější když jste mi napsali že andulky mohou být taky přelétavé a nejen lidi :)). Já myslela že je to jako u labutí,že když má andulka partnera tak je to na celý život :).
Dobrý den,mám 4 samičky andulek a 4 samečky. Z toho byly 3 páry a jeden možný budoucí pár. Dala jsem před týdnem 5 budek a stalo se že jeden spárovaný sameček obletoval najednou všechny samičky ač už svou samičku měl. U té poslední nespárované se nějak asi uchytil a ta jeho bývalá samička se s ní poprala a bohužel přišla při tom o oko. Právě jsme se vrátili z veteriny. Dala jsem ji provizorně do jiné voliérky samotnou,aby měla klid. Zvažuji teď co udělat,jestli ji nechat samotnou v té menší voliéře,nebo zda k ní dát jednoho ze samečků,aby jí nebylo smutno-buď toho jejího původního ale ten už má pletky s tou druhou,nebo toho posledního nezadaného. Nebo ji nechat samotnou ? Bojím se že bude smutná. Můžete mi někdo poradit kdo máte zkušenosti co by bylo nejlepší teď udělat ? děkuji moc za všechny připomínky.Petra
Dobrý den,dostala jsem se sem na stránky po pár dnech,a vidím že příspěvky přibyly.
Děkuji všem za zájem i milá slova,andulka je už slíbená jedné paní co je momentálně pryč ale jak se vrátí,měla by si ji vzít.
Všem děkuji a hezký den :)). Petra
Dobrý den,ráda bych nabídla andulku darem. Bohužel andulka se vylíhla bez křidýlka,takže nemůže létat. Myslím si že by se dala dobře ochočit a mohla by být někomu věrným kamarádem,kterého není třeba příliš hlídat aby neulétl,je možné si ji brát třeba i ven bez strachu že uleté. Až na to křidýlko se má čile k světu a je moc šikovná a milá. Je celá bílá s malým modrým flíčkem na zádech. Brzy sem přidám fotografii. Budete li mít zájem nebo věděto někom kdo by měl zájem,budu ráda když se ozvete. Petra.