Příspěvky uživatele
mah
ze zkušeností mohu říct, že i ochočený sameček se může úspěšně rozmnožovat. A to i třeba tak, že na jeho potomcích si založíte celý chov andulek, protože jsou prostě dobré- větší snůšky, plodnost, odchovy... Bohužel pokud máte spolu párek už takto dlouho a sameček je mazlík, nemá to smysl. Mladý z toho nebudou... Pokud chcete odchovat, samečka si nechte na mazlení a samičce pořiďte jiného.
Pro Marka: jak dlouho máš andulky spolu?
já svoje anče nechal aby se dali volně do pár jak chtějí a potom spolu cca 6 měsíců lítali v boxech než sem poprvé předložil budky... takže mi prvně hnízdili až v asi v roce stáří. Takže já bych došel k závěru- andulka je sice jednoduchá na odchov, ale to neznamená, že zahnízdí v jakémkoli věku, kdykoli a jakkoli. Nejdůležitější je dle mne, aby se cítil pár příjemně, nebyl ve stresu a harmonizoval. Potom už to pujde... Držím palce ;-)
chcete do ní umisťovat papoušky s většími nároky na prolet. Penanta by jsem nedal do voliéry pod 3m na délku. Je to letec, a co se týče rozměrů... Mám větší pro andulky... Takže jak napsal radek, andulky, zebřičky... popř. pár korel.
Pro vedení webu: Bylo by reálné nad diskusi umístit oznámení jak by měli vypadat dotazy ohledně toho ´´Co tam dát?´´ aby autoři rovnou uváděli nejen rozměry, ale také jak dlouho tam mají ptáci být, zda je venkovní či vnitřní. Zda mají možnost dát případné odchovy do další voliéry v případě, že se nejedná pouze o okrasnou voliéru... Nebo by se to mohlo dát jako samostatné okno či předokno pro každého NOVĚ vstoupivšího na Forum-neregistrované pokažké, reg. je poprvé při vstupu potom už ne... Děkuji