Příspěvky uživatele
mah
pro Peroqe: tos nefotil ty, ne?odhaduji že ten odchyt není tvůj...?
Kroužkování obyčejných andulek považuji za věc každého chovatele, pochopitelně pokud se člověk chce věnovat speciálně jedné barevné kombinaci, třeba právě ´´duhových´´ je vhodné používat kroužky pro evidenci chovu (k tomu lze využít nejen PC ale také papír a tužku přímo u klecí ;-)) a nemusí být ani nutně uzavřené. K dostání jsou i kroužky otevřené, které lze sejmout.
Na závěr přeji všem chovatelům vydařenou sezonu, hodně zdraví a štěstí při shánění posil do chovu.
Marián: já by jsem se přiklonil k nějaké tmavé zelené, zdá se mi že má modré ocasní pera... a skořicová je, takže by to tak mohlo zajímavě zapracovat. Zajímal by mne pak názor Standy a třeba detail ocasu, třeba je to optický klam se světlem a ocas je černý... ;-)
pro Stanislav: takže jsme se shodli, že samec je zelený zlatolící perlovák? ;-) Já v něm zlatolícost nehledal. podle mne je zelený i podle odchovu, možná štěpák na modré. ale právě nevíme barvu samice,... :-D
A taky by mne zajímalo, proč když u andulek máme vytvořeny české/slovenské ekvivalenty k cizímu názvosloví a kalkulačka je i našem jazyce, proč je někteří uvádějí v angličtině? Působí to lehce bizardně a asi kdyby jsem došel za chovatelem a řekl mu tak tu mutaci, tak by na mne hleděl jak na vola, co to kecám :-D ale o nic nejde, jen mne zajímá důvod ;-)
P.S- doufám, že ti nevadí, že ti tykám :-) Jestli jo, omlouvám se
světlejší - více bílé mládě = 2F straka (dvou faktorová), vzniká z párování dvou strak. Z přiložených fotek rodičů to tak vypadá že jsou oba straky. Zbarvené plochy je na ní málo ,aby jsem určil jaká to je. Vypadá na fialovou?
druhé mladé je klasická straka fialový skořicový (křídla místo černé nahnědlý-skořicový odstín) opalin (lemování hlavy je nevýrazné, spíše bílá hlava).
2) DOTAZ
samec je tmavě zelený perlový, samice je straka. Nemám s podobně vyvedenými ptky zkušenosti, tak nemohu říct zda recesivní či 2F. Mladé po těchto by měli být na žlutém základu - zelené barvy... a perlové, straky či kombinace. Neznáme rodiče, je možný výskyt i dalších.
Nereg. - kravina psát je ´´žlutá´´ mladé budou po otci. NENÍ TO LUTINO. Celožluté či z více než 95% lze získat mnoha způsoby - a) lutino, b) 2F perlová (nejideálnější žlutá a ještě zajímavý lesk způsobený perlováním) c) zde na fotce uvedená samice, tedy straky s nevýraznou barvou zelenou
1)dotaz ohledně plodnosti samice výstavní andulky.
JE KRAVINA NA N-TOU MYSLET SI, ŽE TO JAKÁ BUDE SAMICE MATKA OVLIVNÍ TO JAKOU MÁ BARVU. Navíc říct jaká je vzhledově lze těžko, nevidím na ní vůbec lícní skvrny, což je u výstavní andulky KO verdikt. ale zase nevidím křídla, jestli je či není perlová, pokud ano, je pochopitelné že z dálky nejsou perlové líce vidět.
P.S- pro vedení webu, děkuji za nový článek o Rosele žlutolící