Dobrý den všem, jsem začínající chovatel a ve voliéře mám společně s andulkami jeden pár korel. Zatím mi ale nechtějí hnízdit. Občas jedna z nich zaleze do budky, pak vyleze, takhle vydrží třeba půl hodiny. Stále se jim ale nechce do páření a hnízdění. Korely jsou rok staré. Je to skutečně pár? Díky všem za názory!
Jsou staré rok a rok a půl. Chovatel, od kterého jsem je koupil tvrdil, že je to pár. A podle znaků by to snad mělo být. Mám ve voliéře 2 páry andulek a 1 pár korel, budky jsou 3.
Taky bych se rád zeptal na korely a budku. Mám pár korel. Stále se pohybují kolem budky, občas vlezou dovnitř. Takhle je to už asi měsíc, ale vajíčko zatím žádné. Je to u korel normální? Uvnitř budky mají hobliny a stravu podávám pestrou.
Ještě bych se rád zeptal na to, zda se dají na burze, např. v Týništi nad Orlicí zakoupit páry andulek či korel, které by už letos zahnízdili. Díky za Vaše odpovědi, jsou to pro mě cenné rady do začátků. :-)
Rozměry budou 1,5x2,4x1,3 m(dxvxš), to bude základní voliéra, která bude přistavěna u zděné boudy. Voliéra bude pokračovat ještě nad boudou, jakoby do podkroví, kde je dřevěná stěna tak, aby tam neprofukovalo. Bude tam i průlet do vnitřní menší voliérky v boudě. Snad je to takto dostatečně pochopitelné. Snažím se z prostoru, který mám vytěžit maximum. :-)
Zdravím všechny, jsem začátečník v chovu papoušků a teprve pracuji na své venkovní voliéře. Chci tam mít Korely a andulky. Rád bych se zeptal, co bych mohl dát k nim, aby to bylo pestřejší, ale zároveň vhodné. Mohli by být s nimi venku třeba Kakariki, papoušek zpěvavý nebo nádherný? Díky za rady!