Tak andulky se srovnaly a samička snáší již bez problému. Mají již 7 vajec, což je docela dost.:-) Snad to není až moc. Případně samičce pomůžu s dokrmováním. Díky za rady!
Dobrý den,mám ve voliéře pár korel. K samečkovi jsem před měsícem přivezl samičku. Ihned se začali rozumnět a poté i pářit. Po snůšce prvních dvou vajec se střídali v budce, často tam byli i oba. Přibylo třetí vajíčko. Ale dnes jsem našel čtvrté vajíčko na dně voliéry rozbité. A ani jeden z rodičů nejsou v budce. Co to znamená? Budu rád za jakoukoli radu a předem díky!
Díky za radu a informace. Abych to upřesnil, v sobotu ráno jsem našel první vejce a dnes, tj. v pondělí tam již nebylo. Tzn., že třeba dnes to druhé snese. Budu to hlídat a kontrolovat a snad to bude ok. Že by to byly korely si nemyslím, andulky jsou naprosto v pořádku. Ještě jednou díky!
Dobrý den,potřeboval bych poradit s andulkami. Mám ve voliéře jeden pár andulek a jeden pár korel. Korely mi loni hnízdily, andulky začaly letos. Před třemi dny andulka snesla první vajíčko. Sameček jí dál poctivě krmí a viděl jsem je i při páření. Ale dnes, potřech dnech už vajíčko v budce nebylo. Není ani nikde ve voliéře. Je možní, že by andulky vajíčko snědly? Nebo korely? Nevím si s tím rady.:-( Díky za vaše názory!
Bohužel už tři dny hledám a korelku jsem nikde ani nezahlédl. I večer s baterkou do noci chodím po zahradě, zda se nepřiblíží. Ale nic. Díky za pomoc i rady.
Tak to jste mě potěšili, snad se to vydaří. Je to mé první hnízdění korelek. :-) Pro jistotu se jen zeptám, čím je mám teď v období snůšky nejlépe krmit? Díky!
Dobrý den, dnes jsem v budce obejvil první vajíčko od korelek. Chci se zeptat, jak moc už je pozdě a zda je šance, že úspěšně odchovají mladé? Díky za názory a rady. :-)
Díky, budu to stále vylepšovat a snad i výsledky budou lepší. Oplozenost vajíček byla taková, že ze 13 vajíček, bylo 11 oplozených. Alespoň si to myslím, že jsem to tak poznal.
Hezký den, zrovna dnes jsem se sem chystal napsat. Nechtěl jsem psát dřív, abych to nezakřikl. Vylíhlo se mi 7 křepelek. Bohužel jedna zemřela asi po 3 dnech, byla menší a slabší. Ostatní jsou čiperné a mají se k světu. Sice to není kdovíjaká úspěšnost, ale přece jen se jednalo o můj první umělý odchov. Příště to snad bude lepší. Díky za rady a pomoc! :-)
Tak slepička nejevila vůbec zájem o vajíčka. A když se přess noc tolik ochladilo, dal jse mvajíčka do líhně. Snad budu úspěšný alespoň částečně. V líhni mám teplotu od 37 do 38 stupňů. Vlhkost se pohybuje kolem 50%.
Tak kohoutka jsem odchytil. Včera jsem před odchytem pozoroval a opět se pářili. Slepička ale zatím nezasedla. Ještě mě napadlo, zda nemá vliv to, že jsou ve smíšené voliéře. Nad nimi jsou korely a andulky.
Tak dnes už křepelka žádné vajíčko nesnesla. Ale stále nezasedla. jak dlouho může trvat než zasedne? :-) Zkusím odchytit kohoutka, aby měla větší klid. Určitě se ozvu, až budou pokroky a změny!:-) Díky za rady!
Díky. Líheň nebudu používat za každou cenu, jen v nejnutnějších případech, chci dát přednost přírodě a přirozenému odchovu. Větrací díry mám vyvrtané z boku, na fotce nejsou vidět, ale jsou tam. Šoupátko se pokusím ještě nějakým způsobem dodělat. Ještě jednou díky!
Dnes mi křepelka snesla 10 vajíčko. Je to 9 dní, co snáší. Vím, že je nejlepší dávat vajíčka do líhně mezi 10. - 14. dnem. Proto se chci zeptat v předstihu, zda mám pak ještě čekat, zda zasedne či ne? Je 14. den ten hraniční? Díky.