Dobrý den uvažuji o ruzných možnostech rozšíření chovu. Napadlo mě jestli by se snesli přez zimu pospolu v kleci bez výletu (2x1,5x1,6) rozely žlutohlavé a 3 páry kakariků. Byli by tam jen přez zimu bez topení a na nejkrutější mrazy bych je uklidil do sklepa, bohužel do menších klecí. Co myslíte, budu vděčný za každou radu.
Pokud tam nevytápíte tak určitě počkejte do jara, tak duben. Když počkáte do května tak taky nic nezkazíte. Nechat je hnízdit teď v nevytápěných prostorech je nesmysl. Chovu zdar L. Sahula
Příklad jednoho internetového obchodu, tam nejde ani tak o papoušky jako terárijní zvířata a rybky. ale já stim nesouhlasím, vždy si radši propapouška dojedu 300 km než tohle
Dobrý večer
Reportáž sem taky vyděl a tjaně doufám že to bylo myšleno jen pro nákum z e-shopů, ale stejně mě to rozžhavilo do ruda, v SUPER ZOO a Petcentrech které nahradili obyčejné akvaristiky kde se dalo čas od času narazit na odborníka je personál jen na vydělávání peněz, mám i zkušenost kdy sem kupoval jednu rybku za 25 kč a musel sem si ukázat konkrétně kterou, když nepočítám dohydy jestli je tenhle druh v nabídce, sám chovám vedle papoušků i dva hady a rybky a poslední tři roky jezdím jedině k chovatelům a na burzy. Sám se za lajka zas až nepovažuji a úroveň tehle lidí co tam prodávají je strašná o cenách nemluvě.
Pro ty co nebyli:
Na burze bylo dost lidí, papoušků mraky, zejména kakariků. Mě osobně se líbyla i když jsem prodal jen jednoho samce kkčč, ale koupil sem si zase krásnou užovku takže spokojenost. Jsem rád že jsem se setkal osobně s lidmi z fora a budu se těšit na další setkaání :D. Chovu zdar L. Sahula
Jen pro upřesnění kakariki červenotemený neexistuje je to červenočelý (synonymum pro rudočelý) a jak zabráni aby snášela vejce? Asi nijak vajíčka odebírejte a dotujtejí vitamíny a hlavně dostatek sépiovky aby si zvládla doplňovat látky. Možná někdo připíše jiný nápad. Chovu zdar L. Sahula
Za sebe mohu říct že bych počkal až kdyby to přetrvávalo delší dobu tak bych zkoušel růžné soli do koupele nebo šel k veterináři, letos jsem měl tu zkušenost viz výše kdy mi samička vykoukla z budky a vypadala jak skinhead, v její podobě ji hned následovsl sameček který měl taky dost holou hlavu, musim říc že u kakariků mi první vypadává peří na hlavě a to u všech mích třech párů, na hlavě přepeřůjí taky a když vypelichá celé tělo tak se ani nedivím že hlava taky, možná někdo napíše jiný postřeh ale já bych počkal, chovu zdar
No nezlobte se zase na mě ale letos mi v květnu samice tak vypelichala že měla jen letky a ocas taky sem se bál ale za měsíc byla jak právě vylétlé mládě.
Dobrý den, u kakariků je to myslím běžné, ale je to unich jistým obraným mechanismem protože když je odchytávám a pouští ohromné množství peří celkem lehce stačí je jen trochu zachytit ale opravdu děláte maximum. Skuste to vydržet obrazí.
Přimět ho můžete jednoduše a to hladem. Dejte mů určitou dávku směsi, já dávám asi 250 ml na pár a nechávám ji tam 3 dny. Je fakt že nejaké proso vyhazuji ale opravdu jen minimum. Nebo můžete slunečnici vynechat z jídelníčku úplně. chovu zdar l. sahula
Dobrý den z vlastní zkušenosti, mám odskoušeno že se mi dva páry ruší navzájem více než páry tři. když budou páry tři tak se šarvátky rozdělí. A doporučuji i více budek tak 2 na pár aby se neprali. Já měl páry tři a 6 budek a stejně se rvali jako koně. Chovu zdar.