Zdravím,a oživuji starší vlákno!Sezona odchovů pomalu začíná,a já mám stále stejný problém s místem!Nemá někdo z úspěšných chovatelů zkušenosti s chovem Purpurek ve společnosti menších papoušků,konkrétně s párem Korel,a Rozel žlutolících ve voliéře 3x2x0.8?!Lońská sezona se mi moc nevyvedla,tak bych svým purpurkám chtěl letos vyjít více vstříc,hlavně prostorově!Za postřehy předem děkuji!K.
Děkuji za názor,samozřejmě,že nechci své drahocenné,vysněné Leskoptve trápit zimním chladem!Psal jsem,že teplota"může",a né že je stálá -8st.C.Je jasné,že ptáci pocházející z velmi teplých krajin,nebudou moc s naší středoevropskou zimou nadšeni,i když již jsou zřejmě po generace zde odchovávaní!Moc jiných možností zimování Leskoptví nemám,tak budou tedy bydlet přes zimu v pracovně,kde je TRVALÁ teplota kolem +20st.C Ptal jsem se na to hlavně proto,že mnoho jiných teplomilných druhů ptactva chovaných po generace v zajetí je mnohem otužilejších,než mohou v přírodních podmínkách kdy zažít!Zřejmě tedy vyjímka potvrzuje pravidlo!?Chovu zdar.K.