Kateřina - Pro Vás je to nesmyslné a pro mě nechci říct důležité ale podstatné ano. Lidé jsou různí a každého jedince jak v přírodě tak u lidí by jsme měli respektovat. :) S poslední Vaší větou naprosto souhlasím. Nicméně to neplatí nejen pro zvířátka ale pro celou planetu a přírodu. :)
Kateřina - nejsem amatérský chovatel jak si asi mylně myslíte. U papoušků začínám to ano, ale mám doma pejska a králíčka a ti si rozhodně na nedostatek lásky či pohybu nemohou stěžovat. Jsem schopna obětovat a dát jim vše a to platí i pro papouška. Nevím jak mě můžete takhle osočit. Nikdy bych neodstrčila nevinnou duši pryč jen proto, že "nemluví" nebo nesplňuje požadavky. Je to absurdní a rozhořčilo mě to. Prosím vás, než budete lidem pokládat takovéto otázky, ujistěte se, že rýpete do správné osoby. :)
Od opakování našich slov a zvuků, je přeci odvozen název "papoušek". :) Ano, je to pro mě důležité. A jak víte, že po nás nechtějí pípat? Vám to už nějaký řekl? :)
Děkuji i vám. Máte pravdu. Podle toho co se o těch aymarách píše, tak jsou možná i lepší než papoušíčci. V tom ochočení. Jěště se chci zeptat zda se naučí mluvit. To je pro mě taky důležité. :)
To je škoda...Už jsem se v nich vzhlédla. :( A jsou vhodní papoušíčci šedokřídlý či rosela pestrá? Chtěla bych aby papoušek nebyl příliž hlučný a něčemu se naučil.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda neofémy takzvaně "mluví". Chtěla bych se pořídit neofému tyrkysovou. Četla jsem o nich nezávisle v různých článcích že jsou to většinou povahově klidní tvorové.
Díky za odpověď :)