Přeji krásné poledne :-)) tak já mám změnu k lepšímu - doufám. Do teď jsem dávala své roselce papku přes klec a dneska jsem vyzkoušela tu stejnou mlsku dát z ruky přímo v kleci... a hele... ona šla... :-)) měla jsem sice srdce až v kalhotech strachy, že klovne mě a ne mlsku :-), ale povedlo se, a moc jsem ji začala chválit. Mám šílenou radost... je to další krok k ochočení? Iva
já jsem se ještě chtěla zeptat, švagrová má žaka a ta ho má krásně ochočenýho a ta mi říkala, že když byl plachej, že ho chytli do ruky a snažili se ho hladit a že pak povolí a bude hodnej. Můžu totéž udělat s mojí rozelkou? Chytnout ji opatrně, a
hladit ji? Díky Iva
Děkuji za vaší odpověď, sice jsem takovou odpověď nečekala :-)) ale já se nevzdám, jde vidět, že od té doby co ho mám doma se změnil, řekla bych, že je mnohem klidnější a daleko víc komunikuje.... no uvidíme :-) A kolik stál ve zverimexu? 800 kč. Je mi jasné, že tam je to předražený, ale nevím o tom, že by v mým okolí byli chovatelé ptactva :-( jinak bych šla určitě tam. A ten česnek zkusím. Díky Iva
Dobrý den, mám roselku pestrou samečka ze zverimexu a prý má 4-5 měsíců. Po dvou dnech mi začíná zobat z ruky přes klec pamlsky. Začíná dokonce i napodobovat moje pískání. Myslíte, že je to dobrá cesta k ochočení? Dnes jsem dala i ruku do klece a přidělávala jsem mu tam takový zobání na tyčince, bylo sice vidět, že se bojí, ale už nebyl tak vyplašenej, jako dřív. Díky Iva