Aktuálně: 3 704 inzerátů209 909 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

Ellisweet

Ellisweet
Ellisweet 03.11.2010, 21:22:00 xxx.xxx.244.30
Dobrý večer, jsem ráda že se tato diskuze tak rozpoutala, papouška kterého bych si chtěla pořídit nejspíš e budu mít v domě s velkou klecí.Děkuji za skvělé tipy, a zvážím to a cením si toho.ochočování mám už za sebou, třeba s roselou, většina se shoduje že je to voliérový pták, s tím souhlasím, já jsem jej ovšem měla nejprve v kleci, a skvěle jsem ho ochočila(seděl na rameni, bral z rukou, umí pískat tony a zvuky ktere jsem ho naučila ovšem nadání pro mluvení zřejmě rosely nemají( mám ho šest let), koupila jsem samici a úspěšně odchovali po dvou letech mladé, až jsem se divila, teď se z něj stal docela agresivní roselák, který brání svou voliéru a samičku, pořád ale sedí na rameni a bere mi z ruky. Tak jsem se rozhodla nechat párek pro chov a pořídit nového papouška. Doufám jen že si z těch všech krásných vyberu správného. S pozdravem Vašutová E.
Ellisweet
Ellisweet 03.11.2010, 10:41:47 xxx.xxx.244.30
Prosím Vás, o radu, zkušení chovatelé, chtěla bych si pořídit většího papouška, který by se mohl naučit mluvit, s cenou, která by se pohybovala do pěti tisíc. Mám již zkušenosti s roselami, ty úspěšně odchovávám, korelami a andulkami, chtěla jsem si pořídit Alexandra Velkého ale stále váhám. Taká jsem se chtěla zeptat jestli by rosela byla schopna vysedět a odchovat vejce jiného papouška. Děkuji
Ellisweet
Ellisweet 30.05.2010, 21:14:35 xxx.xxx.244.30
Myslíte, no začala sedět první týden v květnu, to jsem zpozorovala že se zdržuje v budce a bylo tam první vejce. Takže bych měla vejce nejspíše odstranit? No nic se nedá dělat, uvidíme při další snůšce, ale je to smůla. Děkuji za odpovědi.
Ellisweet
Ellisweet 30.05.2010, 19:21:26 xxx.xxx.244.30
Dobrý podvečer, mám takovou starost, moje rosela už po druhé odmítla snůšku, nejdříve na ní seděla po necelé 3 týdny ale pak vylezla z budky a už se nevrátila, ani samec nejeví o snůšku zájem už po dva celé dny. Snůšku tvořilo 6 vajec, 2 byly rozbité a proto jsem je odebrala. 2 další vejce jsou tmavá a težší než zbylé 3. Mám vejce dát do umělé snůšky a uměle je zahřívat a počkat jestli se něco nevylíhne, nebo mám vejce odstranit úplně? Samice je dvouletá a samec šestiletý. Děkuji za případné rady a pomoc.