Chtěl bych se optat. kontroloval jsem budku a samice al.malého měla 5 vajec, když jsem je prosvítil, tak 3 vejce jsou čistá. Mám ji v budce ponechat všechna vajíčka, nebo ji mám ty čistá sebrat a ponechat jen plná???
Určitě bych jim budku zavěsil a uvidíte, jak se budou chovat k sobě dál. Smůla může být v tom, že to budou dva jedinci kteříse vážně nesnesou. Chce to pozorovat a mít trpělivost. A´t se daří.
Všechny zdravím, mám 3 páry alexandrů malých, a 4 roky čekám na snůšku. První pár nasedl koncem ledna, vejce byla oplodněná, ale v termín líhnutí se nic nedělo,počkal jsem ještě 14 dní, poté jsem vejce rozbil a mlaďata byla mrtvá.Byla už velká, ale ve vejsi bylo ještě dost tekutiny. Růst se zastavil. Totéž se mistalo u druhého páru.U prvního páru bych pochopil, že byla ještě zima a vejce se třeba zachladila, ale pár druhý nasedl až koncem března a zřejmě jsou to budou stejné příznaky.Vlhkost by v buce měla být dobrá, neboť jim jako podestýžlku dávám hobliny namíchané s rašelinou, která udržuje vlhko. Nevím zda dělám něco špatně, nebo co vede k této příčině alexandrů. Dokáže mi někdo poradit??? S pozdravem Karel