Všechna austrálie,snad kromě neofem ty jsou choulostivější.Jinak snad všez té austrálie-rosely,královští,horáci,korely,andulky,kakarici,barnardi,červenokřídlý,princezky atd. je toho hodně.
Kromě austrálie určitě alexandři čínští.
fylip
Dobrý den,
U mě zpěváci zasedli hodně brzo.z šesti vajíček se vyklubalo 5 mladých-šesté umnřelo ve vajíčku- a přežily jen 2 mladé.Myslím že ostatní zemřely na zimu.Všechy byly poctivě nakrmené.Samice teť sedí podruhé na 7 vajíčkách.
fylip
Dobrý den,
O tom taky uvažuju, ale nemám na to voliery.Chci ale do každé voliery dát na zem kmen a udělám v každé volieře jezírko:)Větvě na okus měním pravidelně a tyvěším na pletivo i s jehlíčím nebo listím takže to přírodně vypadá.U královských vydržela i tráva,takže tam to vypadá nejlíp, ale ostatní austrálie nedala trávě šanci:)
fylip
Dobrý den,
Tak dneska ráno se mi zdá že oko znovu o trošku pootevřel.Kdybyste zjistil ten recept tak by to bylo dobré.Pavle, jak byli staří vaší alexandři?
Díky fylip
Dobrý den,
Zdá se mi ža se to zlepšuje.Ze začátku jsem neviděl jestli oko má nebo o něho přišel, ale teť otok víčka trošku splasknul, takže když jsem mu to mazal jsem viděl jak se mu pohybuje zraněné oko a vypadá to že na něho vidí.Potřel jsem mu to mastí kterou jsem nahoře napsal.Je na ní napsané že to je oční mast s dezinfekčnímy účinky, takže jsem s ní potřel a jiné poklované části těla.Je poklovaný na límci a na temenu hlavy.Aspoň že vidí na to oko.
Misku kterou jsem mu dal už našel a nažral se zní-sace trošku, ale aspoň něco.Křídlo má asi naražené.Zlomené to nebude.Jedno křídlo tak nepřirozeně překrývá druhé.
Zítra zkusím nafotit a vložím fotky.
Díky za rady.Ten olejíček skusím sehnat a vyskouším.
Ještě jednou díky
fylip
Alexandry bych s nikým do společné voliery nedal.Ty mám zvlášť.Když jsem přišel k voliře tak jsem viděl jak samice do samce jede.Oddělil jsem ho.Senegalce už tam mám přez týden,takže to by to když tak udělali hned jak jsem tam senegalce dal ne?
A s tou mastí máte někdo zkušenosti?
Díky fylip
Dobrý den,
Dneska ráno jsem zjistil že samice od alexandra malého napadla samce.Samec má naklovnuté oko, ale má ho.Je hodně oteklé.Křídlo má v divném úhlu.Odchytil jsem ho a dal zvlášť do klece do tepla.Samice má trošku poraněnou nožku, ale jen na prstu takže to jsem moc neřešil.Oko chci na radu namazat ophthalmo-semtonexem.Máte někdo s touito mastí u ptáků zkušenosti?Jinak myslím že samice samce napadla protože se chtěl pářit.V budce byly dvě mladé.Vytáhl jsem je a skontroloval-byly nenakrmené.Strejde mi je dokrmuje.Obě jsou dneska stré přesně měsíc.Po snesení vajíček jsem vyřadil míchanici,klíčené a kukuřici.Po vylíhnutí jsem znovu nasadil míchanici-klíčené ani kukuřici ne.Rodiče mladé vzorně krmili až do dneška.Mladé mi krmil samec, takže proto asi nebyli nakrmení.
Máte njěkdo s takovímhle chováním u alexandrů-i jiných papoušků-zkušenosti?
Díky fylip
Dobrý den,
Ano odchovávám.Od kakariků mám každý rook mladé jen letos zatím ještě nic.Chovné páry jsem musel prodat a sestavil jsem si nové jsou ale ještě mladí:)
fylip
Dobrý večer,
Tak já kakariky 10 let nechovám ale tak jak jsem psal jsem měl dohromady 3 páry a bez problému.Aktuálně mám pár kakariku s zpěvákama a kouřovíma.
fylip