Dobrý den,
Já jsem zatím kupoval chovné páry 3x a zatím pokaždé úspěšně, jen u páru senegalců ještě nevím.Byl jsem rozhodnutý sestavit si pár, ale pak jsem vyděl pána co prodával nádherný ´´chovný´´ pár oranžovobřichych senegalců.Tak jsem jue vzal a teď lezouz do budky a krmí se.
Dobrý den,
Taky bych doporučil tu knížku co psal pán na demnou. Má takovou zelenou vazbu a je nan ní tuším andulka. Na vybrání papouška vám to bude stačit , ale pro více informací bych už si potom byt váma koupil jinou knížku(např něco o australských papouškach třeba od vašíčka).Možná by jste mohl začít i s neofemama,kakarikama nebo zpěvákama.
fylip
No ve věku 2 roku by už se kroužek měl vybarvovat. Pokud už má za krkem růžové a kroužek se mu už vybarvuje, tak by to měl byt samec. Zkuste vložit foto.
fylip
To musíte podle toho, co se Vám libí. Mi se třeba hodně líbí oranžoví zpěváci, ale protože aktuálně stojí 5 000 pár, tak se mi to zdá zbytečné když příští rok bude cena na polovině jestli né níž. Tak to u mě bylo i s lutinama.Kupoval jsem je za 3 000 a další rok když jsem je odchoval už pára stála 1200 Kč. Zakládejte ale na tom co se vám líbí.Třeba dneska v Přerově bylo zpěváků na výběr tolik, že by jste si určitě vybral.
fylip
Řekl bych že celkem dobrá burza. Celkem mě překvapilo množství velkých papoušků. Vyděl jsem nějaké kakaduy(růžové,bílé a šalamounské) a bylo i hodně amazoňanů( venezuelci,žlutolící atd.), 2 páry amazonků černotemených,1 amazonek modrohlavý a jeden šupinkový. Oproti tomu bych řekl že z poicephalusů bylo ptáků celkem málo.Senegalců jsem vyděl snad 6,2 mayeraky,4 konžské a to je všechno.Z austrálie jsem vyděl 3 páry papouška červenokřídlého a nějaké odchovy,2 páry královských a jeden starší samec, jinak zase asi 7 mladých kusů,hodně penantů,nějací kouořví, 1 pár nádherných, pán vedle nás prodával princezky.Přírodní za 1500 a žluté za 3 000.Říkal že než jsme přišli prodal i bílou, ale u té nevím cenu. Bylo dost alexandrů malých a zatím asi nejvíc alexandrů velkých co jsem v Přerově zažil, i když převážně mladé kusy. Byl prodávaný i už sestavený pár alex. velkých.Pán ho prodával jedině dohromadý za 8 500-staří si nejsem jisty. Jediný alexandr čínský,nějací vousáčí a rudohlavého jsem taky nevyděl žádného. Z ar jsem nevyděl dneska ani severy, ani nobilisky. Vždycky v halé někomu něco uletí, ale poprvé jsem tam vyděl letět amazoňana:) (vyděl jsem to z dálky, ale myslím že to byl amazoňan, tipuju nějakého menšího, buď běločelý, nebo žlutolící kteří tam byli. Vzlétl asi doprostřed haly a potom sletěl dolů a narazil do těch zasouvacích vrat.Asi ho po tom nárazu chytili, protože potom už se tam neobjevil. Já jsem byl celkem spokojený. Kolonu jsme nechytli vůbec, takže jsme jeli až k bráně, a i když jsem neprodal všechno (jenom zbylého alexandra(800Kč) a jenom jednoho žlutého zpěváka (200Kč))
fylip
Dobrý den,
Loni s mi stalo to samé u chovného páru kouřovích. Samec a jeden odchov neměl každý jednu nohu. Druhý kus odchovu a samice byli v přádku. Oba postižení ptáci přežili.Hned jsem jim ránu vydezinfikoval kapkama a otřelk od krve.Nohu měli vytrhnutou a ne ucvaknutou nebo ukousnutou. Později jsem se bavil i s několika myslivcema a všichni mi řekli že i když se o tom lidi pořád hádají, tak nepoznám jestli to udělala kočka, kuna nebo sova. Všechny tři druhy prý sednopu na volieru a ptací se vylekají a sednou si na pletivo kde už jsou snadná kořist. Nejlepší prevence je dvojité pletivo. Oba postížené ptáky jsem dal zadarmo do okrasné voliery a k samici dokoupil nového samce, letos měla bohužekl 4 čisté vajíčka a po
Mám jen lutina, ale krásné silné kusy a jak vydíte podle přízpěvku co jsem psal tak po perfektních rodičích.Rodiče mám celý rok venku mám je ve 4 m dlouhé volieře. Nejspíš je povezu v neděli do Přerova. Ještě mám druhý pár-samec je lutino a samice nějaká holandská mutace kterou jsem si od tam přivezl, po pravdě ani nevím jaká to je. Letos ještě nic neměli, ale pořád se krmí, takže příští rok čekám mladé a jsem dost zvědaví co z toho vyleze. Pokud by jste měl zájem tak mi napište na mail:fojtikiflip@seznam.cz Nebo zavolejte: 775961221
Mi křik taky nevadí.Bydlíme sice na kraji vesnice, ale i tak máme ze tří stran domy a ze čtvrté strany cestu a za ní je zhned základní škola, takže jsem zkoušel vybírat tíšší druhy a zatím si nikdo nestěžoval. Sousedi se semtam příjdou na papoušky podívat a všechno je v klidu, ale musím vybírat ty tišší. Hodně se mi líbí a uvažuju o alexandrech čínských, ale ti už jsou zase z té hlasitější skupiny.
fylip
Tak ti vějířoví jsou hodně hluční. Měl jsem možnost srovnat a když se rozeřvali, tak překřičeli i ary zelenokřídlé arakangy, i když rozdíl nebyl zas až tak velký :) Později se přidali i ostatní amazoňani a to už ary téměř nešly slyšet:) Určitě jsou i nějaké tíšší druhy amazoňanů, ale asi jich bude málo.Myslím že třeba amazoňan běločelý, nebo žlutolící nebudou nejhlučnější, i když sen tan si určitě pořvou.
fylip
Amazoňany jsem slyšel protože strejda jich má docela dost, ale je to podle druhu amazoňana. Třeba amazoňan vějířoví je asi jeden z nejhlučnějších amazoňanů, takže takhle to srovnat nejde.
fylip
Dobrý den,
Já mám letos sedm mladých a z dvou hnízd od jednoho páru. Samice mi snesla a už začala zahřívat další 4 vajíčka ještě než vyletělo poslední mladé z druhého hnízda z budky takže letos víjmečně nechávám i třetí hnízdo.
fylip
Dobrý den,
Gratuluju. Taky jsem o těchto papouškách uvažoval, ale když jsem byl u chovatelky a slyšel jejich hlás tak jsem radči koupil míň hlučné papoušky :D
Takže eklektuse ještě nemám, ale začíáme dělatz klec.Měl jsem připravenou koupenou klec, ale nakonec jsme se rozhodli že uděláme sami a větší.Myslíte že bude stačit klec(voliera) o velikosti 1,4x1,5 a výška (bude to v šikmině která začíná v 90-ti centimentrech) 90-150 cm nebo udělat větší?Bude často puštěný , ale i tak jsme chtěli co největší klec? Bude z hliníkovích profilů,dole bude mít šuplík na čištění a dvoje dvířka-jedny menší a druhé větší.
Díky fylip
Dobrý den,
Hodně lidí senegalce chová jen v malých boxech (1x1x1) atd.
Mám je v stejně velké volieře jak máte vy.Jsou to krásní papoušci.Koupíl jsem sestavený pár před měsícem a něco a už se páří a lezou do budky. Senegalce jsem měl už před rokem ale musel jsem je prodat, takže jsem si je koupil po druhé.
fylip
Fotky tady určitě dám :) Podle strejdy ho můžu dostat za 40,50 ale i 60 dnů, že je to individuální.
Pán Doubek to tam měl zařízené krásně. Vyděli jsme ty závěsné voliery, v kterých má ty eklektuse a amazonky, a s taťkou jsme se domluvily, že až bude prodlužovat dilnu, tak se udělá nad šopkou kde mám teď senegalce a alexandry něco podobného.Chtěl bych tam potom přestěhovat právě senegalce a dokoupit nějaké alexandry, nejspíš černohlavé a vousaté.Těch černohlavích bylo hodně v Holandsku ve Zwolle, a za perfektní cenu i chovné páry, já bych si ale stejně koupil mladé.V holandsku se dal koupit chovný pár už i za 5000 Kč( v přepočtu).Uvažuju i o něčem dalším z poicephalu nejspíš mayeráky, ale to se ještě rozhodne, zatím to je jenom takové plánování.
fylip
fylip