Aktuálně: 3 732 inzerátů209 886 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 03.10.2010, 13:36:46 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já mám zpěváky ve volieře 4x2x1 (d,v,š) Myslím že by jim stačila i uváděná voliera s délkou 2 metrý, ale pravda je že hodně rádi lítají a tu 4m dlouhou volieru maximálně využijou. Letos mi vyvedli 3 hnízda. V prvním bylo 5 mladých, ale pár bohužel 2 mladé ušlapal, takže zbyli 3, po vylétnutí nasedla samice podruhé, opět pět mladých, ale jedno nepřežilo,Potřetí jsem je už nechtěl nechat zahnízdit, ale samice sedla ještě než vyletělo poslední mládě z druhého hnízda, takže jsem neměl čas budku zacpat tak jsem jí je nechal.Vyklubali se 2 mladé ze 4 vajíček. Jako vždycky jsem ve věku 13 dnů nakroužkoval, ale jedno mladé po třech dnech zemřelo, nevím proč, možná jsem ho špatně, nebo nmoc silně chytl při kroužkování, ale řekl bych to tím nebylo. Teď čekám až vyletí to poslední mladé z třetího hnízda a budku vyndám. Je pravda, že jsou o hodně pěknější když jsou odchovy z velkévoliery a jde to poznat. V Přerově jsem zatím prodal všechny které jsem tam vezl, a doma mi už zbyli jenom 2 které jsem v Přerově zatím neměl+ jedno nevylecené mládě. Všechno jsem prodal na stole, žádně výkup. Teď nejsem na svojem počítači, ale až se dostanu ke svojemu, tak dám fotky starých, i odchovů.Krmím žrádlem Deli náture. fylip
fylip
fylip 03.10.2010, 13:22:52 xxx.xxx.80.34
Podle toho jaký druh lori myslíte. fylip
fylip
fylip 03.10.2010, 13:19:11 xxx.xxx.80.34
Ta je bohužél malá oka jsou 16x16 ale tloušťku nevím. Mám v nich ale senegalce a alexandry malé a vše v pohodě. V každém případě až tam dám jeden pár víše jmenovaných alexandrů, tak určitě chci potáhnout hrubší pletivo. fylip
fylip
fylip 01.10.2010, 22:55:47 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním že leots jsem viděl hnědohlavích poměrně dost. Jenom v Přerově jsem jich hodně viděl a co teprv chovatelé kteří ptáky na burzu nevozi. fylip
fylip
fylip 01.10.2010, 22:54:52 xxx.xxx.80.34
Zatím se jenom rozhoduju. Chtěl bych tam přestěhovat senegalce, ten chovný pár alexandrů malých nejspíš po příští sezoně prodám. Zatím se rozhoduju ale hnědohlavé bych nejspíš chtěl. Rozhoduju se mezi amazonkama černotemenýma,hnědohlavíma,konžskýma a mayerákama. Když jsem o tom ale poslední dobou přemýšlel tak jsem si podvědomě nejspíš vyškrtl mayeraky a místo nich jsem začal uvažovat o amazoňanech běločelých je jedno jestli nana nebo albifrons. Všechno bude ale o tom jestli se podaří něco odchovat aby byly na tyto papoušky vůbec peníze. Pár penantů který teď mám měl loni 12 mladých, a všechny vychoval a to ještě 3 zašlapal, takže doufám že ti by se mohli povést, dalé doufám že králováci by něco mohli mít. Letos byl samec ještě mladý, ale příští rok by to snad vyjít mohlo. Leots samice lezla do budky a samec jí krmil, takže k sobě jdou. Spoléhám taky na alexandry, u kterých jsem letos mladé měl. Dále kdyby vyšli horští, u kterých letos byla prázdná snuška, tak by to bylo uplně super a nakonec ještě senegalci, které budu příští víkend stěhovat do nového zimoviště. To se teprv dodělává. Museli jsme ho udělat protože staré se špatně vytáůpí a ptáci z odchytu by to tam nejspíš nezvládli. V novém zimovišti budou mít maximální klid a doufám že by tam mohli brzo zahnízdit samice už totiž dost dlouho intenzivně upravuje budku. A nakonec ještě drbnější papoušci jako jsou zpěváci,kakarici a mnohobarví- ty jsem přivezl z Holandska ale samec bohužel po převozu nevím proč zemřel, takže musím sehnat nového. Kdyby se aspoň polovina z toho všeho co jsem tady psal podařila, tak by na nějaké ty páry peníze byt mohli. Stejně peníze z odchovu strčím zase jenom do papoušků :) Kapští jsou můj sen, ale bohužel to je uiž jiná cenová relace, a to si zatím nemůžu dovolit a ani bych neměl odvahu do takovích to papoušků jít... Hnědohlaví ale nejspíš budou :) fylip
fylip
fylip 01.10.2010, 16:54:06 xxx.xxx.80.34
Díky už to mám, ale předtím mi to nenaskakovalo :) Asi to bylo tím že jsem chodil přez straý exploer...
fylip
fylip 01.10.2010, 13:53:49 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním že ostatní ptáci berou všechno toto ovoce i zeleninu. Králováci,kouřoví,zpěváci,kakarici,senegalci i alexandři malý.
fylip
fylip 01.10.2010, 13:52:17 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, U mě penanti neberou ani zeleninu ani ovoce a to jakékoliv. Předkládám jim ovoce i zeleninu každý den, a pravidělně jí taky vyhazuji. Dávám červenou i zelenou papriku, jabka, hrušky, jahody, mrkev, rajčata, rybíz atd., ale nic neberou....
fylip
fylip 01.10.2010, 13:37:02 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, můžu se zeptat kde je oddělení s šelmama? Nemůžu ho nikde najít... Díky fylip
fylip
fylip 01.10.2010, 13:26:01 xxx.xxx.80.34
Ruža: Taky jsem měl z bandbintonové pálky, ale teď mám kterou jsem si koupil v přerově za 50 kč a je taky dobrá...
fylip
fylip 01.10.2010, 13:21:07 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Příští rok by jsme měli stavět nové voliery pro afriku,protože aktualní voliery se přez zimu špatně vytápějí. Afriku kterou mám treď v těchto volierách přestěhuju do nevích volier, a tak budu mt staré voliery prázdné.Voliery bych propojil tak že by vznikla jedna o velikosti 3x1,25x2 (d,š,v) se stejně velkým záletem. Přemýšlel jsem co do nich dát, a nakonec jsem se rozhodl pro alexandry velké, nebo čínské. Chtěl bych se zeptat jestli to bude těmto druhům stačit. Mám o nich hodně přečtené a vzhledem k hluku spíš uvažuju o alexandrech velkých. Můžete prosím přirovnat křik alexandrů velkých ke křiku a. malých nebo a. čínských? Byl jsem u několika chovatelu kde jsem alexandry velké slyšel, ale i tak bych chtěl vědět jak se projevují během celého dne a zvlášť brzo ráno. Z alexandrů mám zkušenosti s a. malýma a rudohlavíma, takže bych chtěl zkusit i jeden z těchto dvou druhů. Poslední otázka je jak je to s alexandrama velkýma a zimou. Zálet je sice vyzděný, ale nedá se vytopit. Vím o chovatelích kteří alexandry velké chovají celý rok venku, ale i tak se radči ptám. Díky fylip
fylip
fylip 24.09.2010, 16:40:54 xxx.xxx.80.34
Zybtek fotek doložím v pondělí, max v uterý. Počítač teď jde na přeinstalování...
fylip
fylip 24.09.2010, 16:30:07 xxx.xxx.80.34
62) Amazoňan
Obrázek
fylip
fylip 24.09.2010, 16:04:19 xxx.xxx.80.34
60) Znovu kakadu žlutočečelatý. Byli nádherní...
Obrázek
fylip
fylip 24.09.2010, 16:02:06 xxx.xxx.80.34
59) Byly i krásně udělané budky, které se třeba s těma co se prodávají v Přerově vůbec nedali srovat, ale problém byl spíš v přepravšě domu, takže si myslím že moc lidí kteří přijeli z daleka si je nekoupilo...
Obrázek
fylip
fylip 24.09.2010, 14:29:38 xxx.xxx.80.34
57) Pyrury. Řekl bych že žlutá bude asi nějaká mutace
Obrázek
fylip
fylip 24.09.2010, 14:25:23 xxx.xxx.80.34
56) Papoušci nádhrní
Obrázek
fylip
fylip 24.09.2010, 14:23:51 xxx.xxx.80.34
55) Latam vlaštovčí