Aktuálně: 3 732 inzerátů209 886 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 10.10.2010, 17:06:37 xxx.xxx.80.34
Lukáš: Jaké jsi dal nakonec to pletivo? Potom už jsi neodepsal...
fylip
fylip 09.10.2010, 14:32:23 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Němí určitě není. Je to podle mě spíš stresem a změnou prostředí, časem se určitě rozkecá, u mníška se toho nemusíte bát :) . fylip
fylip
fylip 09.10.2010, 14:30:31 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Vím že to není pravidlem a ze začátku by se museli kontrolovat. Zas tak často neoběňuju, možná se Vám to zdá, protože voliery pro austrálii mám teprv od předminuléo roku, takže jsem zatím jenom tak nakupoval. Zpěváky s penantama mám od začátku v těchto volierách spolu a vpohodě, s horákama taky. S korelama a andulkama už je nemám ale dost dlouho jsem je takto měl. Zase se mi ale nezdá že bych u 4 párů narazil na tolerantní samce, takže podle mě toto soužití jde. fylip
fylip
fylip 08.10.2010, 23:14:31 xxx.xxx.80.34
Díky, A mohl by jste křik alexandrů velkých přrovnat k alexandrům malým? Ty mám a zas tak hrozné to není. Ráno si zařvou a parkrat během dne nějaký ten skřek, ale jinak nic. Už jsem alexandry velké slyšel, ale nevím jak se chovají během dne a jaká je intenzita křiku. To že jsou alexandři čínští odolní vím, právě proto se mezi nima rozhoduju. Taky jsem ještě přemýšlel o austrálii, nejspíš červenokřídlí, ty už jsem měl, ale spíš bych chtěl ty alexandry. Díky fylip
fylip
fylip 08.10.2010, 23:10:37 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Zpěváky už jsem měl s korelama,andulkama,Kakarikama,Horákama a nyní i s penantama a VŽDYCKY hnízdíli a ani jednou jsem ze strany samce žádnou agresivitu nezaznamenal. Pokaždé odchovali bez problémů a letos mi s penantama dokonce vyvedli tři hnízda. Chtělů jsem nechat pouze dvě, ale mladé z druhého hnízda ještě byly v budce a samice už snášela po třetí, tak jsem jí nechal i na potřetí. V každém případě je s korelama mít můžete, ale záleží na délce voliery. fylip
fylip
fylip 08.10.2010, 19:51:05 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním že téměř všechnu austrálii, takž02e tam máte na víběr hodně druhů. Letos bych do toho ale asi nešel, protože má byt největší a nnejkrutější zima za posleních 1 000 let. 3 týdny v kuse má byt až -35. Já mám austráli taky venku a už tento víkend děláme na rychlo velké zimoviště pro králováky,penanty,horské 2 páry zpěváků,mnohobarvé a kakariky.
fylip
fylip 08.10.2010, 19:48:14 xxx.xxx.80.34
Tak z středních můžete alexandry čínské popřípadě velké, Patagonce, Královské a z velkých Kakadů růžoví, inka a další druhy stačí pohledat, ale toto už jsou spíš druhy pro zkušené chovatele. fylip
fylip
fylip 08.10.2010, 19:45:46 xxx.xxx.80.34
Pane Šiska to jsem ani nevěděl, mohl by jste tady prosím dát kontakt, kdybych někdy něco potřeboval? Bydlím asi 15 Km od Hlučína. fylip
fylip
fylip 06.10.2010, 16:27:03 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já jsem zatím kupoval chvoné páry červenokřídlýc. této páry bych řekl že by se to vyplatilo, bohužel mi samice před sezonou- rok po necelí rok po koupení - zemřela. Dál jsem koupil chovnou páru papoušků kouřovích u kterých jsem věděl na 100% že chovní jsou, opět jsme měl ale smůlu protože mi kuna utrhla nohu samci tak jsem ho dal zadarmo pryč a dokoupil nového. Naposled jsem koupil chvonou páru senegalců, která mi teď leze do budky a krmí se. Pán od kterého jsem je kupoval mi říkal že mu hnízdily vždy v Prosinci takže mají ještě čas. V každém případě bych je chtěl přstěhovat asi koncem října do zimoviště, podle počasí a uvidím jestli se to aspoň tady vyplatilo. fylip
Obrázek
fylip
fylip 05.10.2010, 20:31:09 xxx.xxx.80.34
Dobrý večer, Taky nechci psát něco špatného, ale když jsem si to tady odpoledne po založení ještě bez reakci ostatních přečetl napado mě to stejné jako sunflowersmana.
fylip
fylip 04.10.2010, 20:12:10 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já mám zpěváky s penantama bez problému i během hnízdení, ale ve volieře 4x1x2. Je to bez problému ale vypustil jsem je současně. Myslím že v takto malé volieře vám nevydrží spolu a když už byl jeden pár v teto volieře zvyklí tak v žádném případě. Kdyby byli rosely uplné mláďata tak ještě ano, ale takhle bych to co nejrychleji rozdělil. Zkuste se poptat chovatelů v okolí, jestli nemají na nějakouz dobu prázdnou volieru a jestli by vám je tam nemohli po domluvě nechat. Popřípadě jestli nic jiného nevymyslíte tak sežeňte větší klec a tam dejte zpěváky, i když i v té se budou trápit, ale aspoň přežijou. Voliera je venku nebo vevnitř? Pokud venku, tak bych začal dávat víc slunečnice, at přez zimu vydrží, ale nepřežeňte to, protože v tak malém prostoru mají mnálo pohybu, tak aby jste je nepřekrmila. Pokud jsou vevnitř, tak bych snižil slunečnici na minimum, protože ten prolet je opravdu malý tak aby na obezitu neumřeli. fylip
fylip
fylip 03.10.2010, 20:19:09 xxx.xxx.80.34
Taly bych řekl že to je na utracení. Pokud by jí teda nechtěl někdo kdo by jí uměle dokrmoval po celý život, ale to asi není moc pravděpodobné. Dokrmovací kaše jsou dost drahé, je s tím celkem dosrt práce, korela by si nikdy nevzala co by chtěla a nejspíš by se celý život trápila. Jenom by mě zajímalo jak jí do teď krmili rodiče. Pokuď vím tak rodiče svím zobákem ´´obejmou´´ zobák mláděte a jakoby po stranách ho rozevřou aby dali potravu. Tady si to neumí,m představit. fylip
fylip
fylip 03.10.2010, 19:59:23 xxx.xxx.80.34
Pane Šiška, pouštíte je třeba přez léto vylétat ven, nebo pokud vám hnízdí vlétě, tak mimo dbu hnízdění?
fylip
fylip 03.10.2010, 15:12:10 xxx.xxx.80.34
Dlouhokřídlí papoušci se mi taky hodně líbí a chtěl bych je mít v co největším zastoupení. Do příštího roku mám naplánované stavění novích volier pro afriku. Zatím ještě nejsem rozhodnutý co do nich dám. Rozhoduju se mezi amazonkama černotemenýma, které jsem si poslední dobou hodně oblíbil a dost se mi zalíbili, dále uvažuju o amazoňanech běločelích na fformě mi nezáleží, může byt nana i albifrons, dále papoušci hnědohlaví a papiušci konžšti. Mezi těmito druhy se rozhoduju, a zatím vůbec nevím které z nic vybrat. Hodně bude záležet i na tom jak se bude příští rok dařit a na jáké z nic budu mít peníze. Pro afriku by měli byt 4 nové boxy a do jednoho z nich bych chtěl přesunout senegalce, do druhého jeden z víše uvedených druhů a pokud by vyšli peníze taki do třetího něco z toho, ale to není moc pravděpodobné protože to už je hodně peněz. Dále bych chtěl do posledního alexandry černohlavé, nebo mayeraky. Taky jsem uvažoval o druhém páru senegalců, ale to všechno jsou zatím jenom úvahy. fylip
fylip
fylip 03.10.2010, 14:59:22 xxx.xxx.80.34
Tak to myslíme asi někoho jiného. Tam ten Pána měl toho samce krásně vybarveného rok 04. Pán za něho chtěl myslím 10 500 kč
fylip
fylip 03.10.2010, 13:46:15 xxx.xxx.80.34
Děkuji. Pane Šiška předminulou burza tam byl pán který prodával fantiensise. Měl tam 3 a u všech měl DNA. Myslím že tam měl i jenoho staršího samce a dvě mladé samice. Pán je v Přerově často, už několikrát jsem se tam s ním bavil, možná že tam příští burzu bude. Všechny ptáky tam měl pěkné. fylip
fylip
fylip 03.10.2010, 13:43:30 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Samec papouška horského v toku moc agresivní není, dával bych si pozor spíš na samici, i když ani ta není extrémně agresivní. U mně samec klidně toleroval když mu na budce seděli zpěváci a kakarici a nic s tím nedělal, To spíš samice když vylezla je jednou prohnala po volieře a zpět do budky :)
fylip
fylip 03.10.2010, 13:37:32 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním že je mám celou zimu venku, i letos v zimě byli, a to byli velké mrazy a dokonce se koupali. fylip