Dobrý den,
Já mám alexandry radči samostatně. Mi se samec porval i se samicí, natoš s někým jiným. Samce jsem musel ošetřovat, a tímpádem se mi přesatli starat o mladé které zrovna mněli, tak jsem musel dokrmovat...
Už tady bylo napsáno, že všechny druhy které jsi napsal nesplňují nějakou z tvojich podmínek. Snad kromě kakariku, ti by splnili všechny. Jinak ještě k těm alexandrům čísnkým a rudohlavím o kterých tady bylo napsáno, tak čínští jsou víc jak hluční, jinak bych už je měl doma a rudohlaví ti jsou zas ůplně potichu, ale nevydží naší zimu. Já bych navrhoval asi Latamy Vlaštovčí, kteří můžou byt v hejnu, nekřičí a vydrží naší zimu.Dále ještě(druhy které teď napíšu nejsou z větších, spíš lehčí na odchov, ale možná si něco z nicv vyberete) zpěváci, mnohobarví,zmiňovaní kakarici, ale to všechno jak psal pan cone závisí na velikosti voliery. Možná (zase podle velikosti voliery) by šli rosely pestré s jiným menším druhem, nebo penanti s jiným menším druhem, já je mám se zpěvákama. Pěkě vynikne ale i třeba jeden pár větších mohutných papušků, např královských, červenokřídlých, barnardů límcovích i jiných barnardů, rosel žlutobřichých a tak bych mohl jmenovat plno dalších pěkných větších, né moc složitých druhů na chov a je jenom na vás a vaších podmínkách jaké papoušky si vyberete.
fylip
Marty: Já jsem zatím viděl všechny díly. Začal jsem se dívat asi 5 týdnu zpátky a předchozí jsem si pouštěl na internetu.
Mirek: Vím že to musí byt naplánované, ale vem si že všechno naplánovat nejde. Třeba když ho naposled vysadili na moři, nebo když byl v poušti, taktéž dneska v bažinách kde bylo plno aligátoru. Je to ale borec. Třeba to jak dneska vyšplhal na strom pomocí tkaniček by mě vživotě nenapadlo a to většina takovíchto jeho nápadů. Je to perfektní dokument...
fylip
Teď zase něco jiného.Nevím jestli se na to někdo díváte, ale za chviličku začíná v televizi na Barandově perfektní pořad š¨Šance na přežití. Je to o bívalém vojakoví kterého vždycky vysadí na odlehlém místě v krutých podmínkých jenom s prázdnou flaškou na vodu a to je všechno a on se musí dostat k civilizace. Je to perfektní pořad a většinou už s taťkou ani nechápeme jak něco udělal :). Jednou ho vysadili v poušti, v alpách, dsokonce i na širém moři a tam ukazuje jak na těchto místech přežít. Hraje to každý čtvrtek asi 5- 10 minut po osme. Maximálně doporučuju.
Pane Šiška na amazoňana Venezuelského (oranžovokřídlého) jsem úplně zapoměl. Nevím jak moc je to pravda, ale slyšel jsem a párkrát i četl že venezuelci jsou odst agresivní a to i v páru, takže tam bych JÁ asi do tohohle nešel. Taky už jsem letos viděl odchovy za 5 500 Kč a dokonce už asi 2x za 5 000.
Pro neregistrovaného: Podle mě senegalci mezi větší papoušky inteligenci patří, taktež konžští a ary nobilis. Mníšci to už asi ne, ale dříve jmenované ano. A i kdyby ne, tak jsem se snažil vybrat do cenové kategorie největší papoušly.
fylip
Dobrý den,
Taky bych do toho takhle spíš nešel a raději si dokrmil mládě sám, i když jestli nemáte zkušenostis dokrmováním, tak bydch si koupil už asi hotového. A nepřemýšlela jste o jiných papoušcích za podobnou cenu? Alexandr velký je za prvé do domu strašně ukřičený a mluvit se taky moc dobře nenaučí jak jste psala. Nemyslela jste třeba na senegalce?Dá se sehnat už levněji než alexandr velký. Nebo Ara Nobilis, tam by ste sice musela asi o 1 000 kč překročit limit 5 000 ale prý je na ochočení perfektní. Za stejnou cenu už jsem v inzerátech viděl i papoušky konžské fantientis, ručně dokrmené kteří jsou taky lepší než alexandři velcí. Dobrý jeůdajně taky mníšek a tam by jste ani tu cenu nemusela překračovat a ještě by jste ušetřila¨, problém je u něho ale s křikem. Všechny ceny jsem uváděl za už hotové mladé, ale bude se to odvíjet od chovatele. Někteří prodávají dráhš a někteří levněji.
fylip
U mě to je tak jak tzy píše. Taky bych si nekoupil papouška který se mi nelíbí. Trichové pro mě taky nejsou moc pěkní, i když jsou podle mě pěknější než Vaza velký, malý. Ze stejného důvodu jsem se nekoupil domů žaka ale eklektuse. Žako je pro mě papoušek který se mi nelíbí. Kdyby měl jiné barvy, tak je krásný, ale s jeho šedou a trochou červené je pro MĚ neatraktivní papoušek. Hodně se mi líbí amazonci, ale i u nich jsou druhy, které bych si nekoupil, protože nejsou tak barevné a výrazné jako např. rod pionites (Bělobřiší,černotemení). U Amazonků to jsou (opět pro mě) někteří amazonci rodu pionus a to Amazonek tmavý, červenozobí a bronzovokřídlý. Pro mě jsou nejpěkněkší papoušci Eklektusi, které bych jednou chtěl mít i v páru. Taťka a strejda mě přemlouvají ať dokoupím k mojemu samci samici a dám je do voliery, že to líp vynikne a když už mám takového papouška, tak by měl byt v páru, tak nevím jestli do toho mám jít. Nevím jestli si na takto velké papoušky troufnu :).
fylip
Dobrý den,
Mi to hle kakarici při hnízdění nikdy nedělali. Samec u mě naopak neníé agresivní vůbec. Mám je s kouřovíma a zpěvákama a vpohodě a ve společné volieře už jsem měl předtím 3 páry, takže to asi nebude náhoda.
Asi bych to řešil tak jak Orina, i když nevím jak to dopadne, protože u mě samice z budky během hnízdění téměř vůbec nevylézá a pořád jí krmí sameček. K té nožce. Já bych na veterinu nešel. Za 1 by vám potom nejspíš už nepřijala vajíčka a za 2 by vám na to veterinář taky moc neřekl, maximálně by vám dal nějakou mastičku, která stejně pomáhá minimálně. Na noze by se měl udělat strup a měla by se vklidu zahojit, pokud samce oddělíte mřížkou, aby samici nemohl znovu napadat. Možný důvod napadání je taky ten že se samec chtěl znovu pářit a samice už ne, protože už měla v budce buď vajíčka, nebo se na to chystala.
fylip
Tak jak jsem slíbil, dodělané zimoviště :) Obyvatelé už jsou vevnitř... Skoádá se to z jedné voliery která je 3m dlouhá,1,80 vysoká a 80 široká a dvou volier které jsou 1,5 m dlouhé 90 cm vysoké a 1,3 m široké...