Aktuálně: 3 705 inzerátů209 895 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 11.11.2010, 11:31:04 xxx.xxx.80.34
Orino taky bych to neřešil. Já jsem z podobného důvodu téměř přestal chodit na ifauna.cz, ale poslední dobou tam zase začínám chodit. Myslím že se tam ale celkově kvulí přístupu několika lidí přispívání ´´opravdovích´´ chovatelů dost omezilo. Tady to ještě není tak hrozné jako tam, právě naopak, takže bych to tady ještě zkusil vydržet...
fylip
fylip 10.11.2010, 19:15:44 xxx.xxx.80.34
Myslím že na to mnení nic uražlivého a každý si podle mě uvědomuje že jednou umře. Naopak si myslím že orina udělala dobře že na toto upozornila. Neřekl bych kdyby to napsala nějak urážlivě, ale napsala to slušně a bez jakýchkoliv urážek. fylip
fylip
fylip 10.11.2010, 15:36:49 xxx.xxx.80.34
Taky se musím připojit. Hned vedle volier mi vyrostla marihuana. Je to mezi volierama a plotem. Krmím Deli nature 64. Známemu se to taky stalo a upozornil ho na to až soused, když to měl podel celého plotu :D. U nás už to je zlikvidované. Králováci si na tom perfektně pochutnali :).
fylip
fylip 10.11.2010, 15:32:25 xxx.xxx.80.34
No tak já zapojím i loňský rok.Loni na podzim jsem sestavil pár alexandrů malých. Oba ptáci měli 4 roky. Loni jsem si také přivezl chovný pár papoušků kouřových. Perfektní papoušci v skvělé kondici a samice je velikostí králováka. Bohužel jsem je dal do nových, ještě nedodělaných volier a tam nebylo hotové dvojité pletivo. Smůla byla že jsem ho tam měl hned druhý den dávat. Kuna mi hned za první noc utrhla samci nohu. Samec sice přežil, vydezinfikoval jsem mu ránu a pořádně očistil, ale raději jsem dokoupil nového. Spolu s zraněným samce byla zraněná i samice alexandra malého která měla vytrhnutou nohu i s kusem břicha, tu jsm musl bohužel utratit. Týden na to jsem v přerově koupil novou samici alexandra. Se samcem se mi nezdálo že nějak jsou k sobě, ale nechal jsem je tak. Týden na to jsem si přivezl nádherný chvoný pár červenokřídlých, u kterých jsem si byl jistý že letos na jaře zahnízdí, protože hned po přemístěni do nové voliery se krmili a samec samici pářil.Zimu všichni papoušci v otevřených záletech přečkali bez problému. Ale zase smůla, když mi samice červenokřídlého na jaře nevím proč zemřela. Poslal jsem jí na pitvu, ale nezjistili žádně parazity ani nemoc. Místo nich jsem koupil na burze v Holandsku mladý pár králováků. Třetí volieru jsem měl zaplněnou již mojím starším chvoným párem penantů. Začla nová sezona a já jsem začal dávat budky. Samice penantu začala ihned hrabat a samec se s ní začal krmit, ale po celpou sezonu nic nesnesla, i když rok předtím měla za sezonu ze dvou hnízd 11 mladých. To mě celkem sklamalo, protože u penantu jsem si myslel že budu mít odchov. Samice kouřáků obsadila hned po zavěšení budku a asi 2 týdny v ní hrabala a nakonec snesla ob dva dny 4 vajíčka, po měsící jsem ale zjistil že byli kvůli novému samci prázdné. Odebral jsem je, ale samice už podruhé nesedla. Doufám že příští rok by to mohlo byt uspěšnější a pokud ne, tak zkusím vymnit samce. Budku jsem uzavěsil i královákům, i když jsem věděl že jsou ještě moc mladí (samice 09 a samec 08), ale chtěl jsem aby se s budkou seznamili. Samice budku navštěvovala a nechala se samcem krmit, ale samec jí kvulí svojemu věku nepářil. U zpěváků se mi od jednoho páru povedlo letos 9 mladých ze tří hnízd. Na jaře jsem taky prodal svůj mladý pár alexandrů malých modrch, kvuli jejich plachosti. Téměř vůec jsem je neviděl, protože ihned zaletěli do záletu když jsem se přřiblížil. Místo nich jsem koupil chovný pár senegalců z odchytu, i když jsem měl původně v plánu koupit mladý pár, a ani náhodou odchytové ptáky kvuli plachosti. Tihle ale byli krotcí, a nebojí se. Když příjdu k volierám klidně sedi u pletiva. Na jaře v dubnu mi poprvé zahnízdil na podzim sestavený pár alexandrů malých. Oba byli 4 letí. Toto hnízdění jsem vůbec nečekal, protože se mi zdálo že pár k sobě nejde. Samice snesla 2 vajíčka, z toho 3 oplozene. Všechny 3 se v rozmezi 2 dnů vylíhli. Bohužel v den kroužkování kdy jsem je chtěl všechny tři nakroužkovat jsem našel nejmladší mládě ušlapané. Od začátku bylo vidět že je slabší a choulostivější. Zbívající 2 jsem nakroužkoval a až do věku jednoho měsíce rodiče perfektně krmili. Bohiužel když mělo starší mladé přesně měsíc, tak se rodiče porvali a samice samci téměř vyklovla oka a pohmoždila křídlo. Samce který krmil mladé jsem musel vzítdo klece a ošetřovat, ale samice se o mladé přestala starat. Tak jsem musel zkusit poprvé dokrmovat, naštěstí do vyšlo a obě mladé už jsou prodané :). Teď jsem přesunul senegalce s alexandrama do nového zimoviště a senegalce siintenzvně upravují budku a viděl jsem samce samici krmit i pářit, takže doufám že tto výjde... Hodně štěstí v chvou. fylip
fylip
fylip 10.11.2010, 15:00:52 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Myslím že to není vůbec urážlivé, ale je to jenom čistý fakt. Orina na to jen upozornila a myslím že to je jenom dobře. Každý jednou umřeme a myslím že si to každý uvědomuje, tak nevím co je na tom když to někdo jen připomene, aby později nelitoval že si papouška koupil. fylip
fylip
fylip 09.11.2010, 20:56:46 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním že je mám ve volieře 4x1x2
fylip
fylip 09.11.2010, 20:55:37 xxx.xxx.80.34
Marty: Gratuluju :) A v čem si se umístil?
fylip
fylip 09.11.2010, 20:53:38 xxx.xxx.80.34
Havraní kakaduy jsem tam taky neviděl...
fylip
fylip 09.11.2010, 20:15:30 xxx.xxx.80.34
Rovnat se opravdu nemůžou, pán má nádherné. Ještě jsem takové nikdy neviděl.
fylip
fylip 09.11.2010, 19:34:21 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já mám penanty se zpěvákama a vpohodě. Musel by jste je dát do voliery ale zároveň a dávat pozor, abyste mohl popřípadě zasáhnout. fylip
fylip
fylip 09.11.2010, 12:48:23 xxx.xxx.80.34
Sejček: Já jsem viděl jen jednoho samce, ale ten byl nádherný. Hodně růžoví. Teď jsem si ale uvědomil že na fotce kterou jsem dal do článku je inka, ale to je jiný než ten krásný samec o kterém tady píšu, takže jsem asi viděl 2, akorát jsem si to neuvědomil. fylip
fylip
fylip 09.11.2010, 12:45:13 xxx.xxx.80.34
Taky jsem pro senegalce. Nebudu se tady o tom už moc rozepisova, protože to tady je probrané tolikrát že se to ani nedá spočítat, stačí pohledat. Vždycky si říkám že už na takové dotazy nebudu odpovídat a vždycky stejně odpovím :) . Měl jsem seneghalce vkleci a byl perfektně ochočený, dokonce musím říct že byl lepší než eklektus, kterého mám teď. Aratingy jsou nádherní papoušci, ale jejich hlučnost měš od nich dost odrazuje, zato senegalec si párkrát za den vydá jeden skřek a to je vše. Jinak si můžete přečíst perfektní článek na těchto stránkách JAK OCHOČIT PAPOUŠKA.
fylip
fylip 08.11.2010, 10:43:18 xxx.xxx.80.34
Nevím jaké alexandry teď myslíte. Alexandr Africký myslím neexistuje, je jen alexandr malý africký a druá forma je alexandr malý indycký. fylip
fylip
fylip 07.11.2010, 21:26:14 xxx.xxx.80.34
Tak dneska jsem byl už po několikáté na návštěvě u jednoho známého chovatele. Tento chovatel odchoval jako první v ČR papoušky červenobřiché. Hodně mě zajímal řev alexandrů čínských, které už asi 20 let chová v porovnání s jinýma papouškama. V jedné volieře měl Pán pár alexandrů čínských a ve vedlejších volierách byly ary ararauny,zelenokřídlé a severy. Dále amazoňani žlutohlaví,hodně alexandrů malých, papoušci konžští a alexandři vousatí. A dobře že jsem si tam byl ty číňany poslechnout :) ze všech těch papoušků byli nejhlasitější, a tím pádem jsem je definitivně zamítnul i do budoucna. Dokonce lechce překřičeli i Ary. Jsou to nádherní papoušci, ale i s dobrýma sousedama jako mám já bych tohle nechtěl ryskovat... :)
fylip
fylip 07.11.2010, 20:12:57 xxx.xxx.80.34
Lukáš: Mám mnohobarvě asi teprv asi měsíc. Koupil jsem je na burze ve Zwolle v Holandsku. Koupil jsem si mladý sestavený pár, ale ráno po příjezdu mi padl samec a tak jsem sehnal nového loňského samce v Přerově. Hned po přidání k samici se začali krmit a samec měl i pokusy o páření. Podle chovatelů s kterýma jsem se o nich bavil a kteří je mají, to nejsou papoušci nároční na výběr partnerů,, což se mi hned potvrdilo :). Jsou to krásní papoušci, nádherně vybarvení, řekl bych že pěknější než zpěváci. V knížkách se uvádí že jsou chováním i náročností hodně podobní zpěvákům. Podle mě to je víc jak pravda. Lukaši určitě doporučuju, nádherní papoušci. Mám je s párem králováků. Jsou to tolerantní papoušci. Matuš: Krása :)
fylip
fylip 07.11.2010, 14:02:14 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Péro určitě doroste. Někdy se stane že si pták vytrhá sám celý ocas a taky mu doroste, když si ho opakovaně neškube. fylip