Ruža máš to krásné :) O molitánovích válečcích už mi ani nemluv :) Já jsem přez víkend natíral voliery + boudu na dřevo taky molitanovím, šlo to dobře, ale potom ty kraje hrany olepování atd ... :) A zítra to musím přetřít znovu :)
Dobrý den,
pokud nesnesete Aru nobilis, tak bych se do amazoňanu nepouštěl. Jak psal pán je to individualní, ale většinou jsou amazoňani hluční. To bych si spíše koupil některého z poicephalusu, nebo eklektuse.
Cone: Takto mi to kdysi, když jsem se na toto označení taky ptal na ifauně napsal nějaký chovatel. V inzerátech jsem ho ješět neviděl, ale potvrdili mu to tam asi 2 lidi.
Na ifauně mi někdo napsal že Maďaři tam měli samici eklektuse solomonensis, nevíš v jakém byla stavu? Co já jsem tam od nich zatím viděl, tak to nebylo nic moc... A kdyžtak kdyby jsi věděl i cenu...
Věděl jsem že to je i nějak tak s tím neurčeným pohlavím, ale to se mywslím moc nepoužívá. Potom je taky ještě 1,1,x a to znamená chovný pár plus za x dosazené číslo počtu odchovu.
fylip
Číslo před čárkou znaména počet samců a číslo uza čárnou počet samic, takže vám někdo třba napíše 1,1 nepříbuzný, tak je to pár. Když 3,2 tak to znamená 3 samci a 2 samice.
fylip
Marty, díky za přiblížení. Já jsem dneska musel Přerov po dlouhé době vynechat. Byli nějací konžští nebo hnědohlaví a za jaké ceny? Neviděl jsi nějakou mladou samici Eklektuse solomonensis?
Díky fylip
204.249: Ano, nemůže tam byt 24 hodin deně, ale může se ze začátku jen dívat a trošku zvíšené pozornosti nikoho nezabije, tak jsem to myslel. Já jsem napsal mou zkušenost že zpěváci s penantama u mě jdou, to je vše.
fylip
Díky moc. Já jsem to koupil v Přerově. Už jsem to jednou podával, ale tady teď nebyl návod a já už jsem nevděl jak dlouho se to má dávat... Já nemám litr, ale malou lahvičku, koupil jsem to za 110 kč. Ještě bych se chtěl zeptat na uskladnění. Mám ho v ledničce, musí to tak byt?
Máte někdo zkušenosti s Automatickýma stmívačema? Dost o tom uvažuju. Teď mám na žárovkách hodiny a automaticky to v 5:30 ráno zapne a v 20:30 vypne, ale chtěl bych to mít na stmívání.
Díky za zkušenosti.
fylip
Taky ne. Amazoňan oranžovokřídlý je velký papoušek. Já bych dal minimálně 80 a ani to nevím jestli je optimální, i když stačit by to mělo, když to u hodně chovatelů stačí i královákům, patagoncům nebo alexandrům řínským, ale počkejte ještě co napíšou ostatní.
Toho jsem se taky bál, protože Eklektus je částečně Lori, to znamená že potřčebuje hodně ovoce a to je příčinou řídkého trusu. Já ale musím říct že nemá trus ani trošků řídký a že i mojí senegalci ho mají řidčí. Nevím proč ale je to tak, takže ti buď byly jenom pomluvy, nebo jsem narazil na vyjímku. V každém případě si určitě pokud se pro něho rozhodnete kupte samce, protože samice jsou v Páru vždy dominantní a i v domácnosti jsou dost agresivní, kdežto samec ne. Z tohoto důvodu a taky z důvodu toho, že samci často nepáří se dávají do páru někdy také 2 samci a jedna samice. Já teď zvažuju dokoupení samice ke svojemu samečkovi. Strejda a Taťka mě přemluvili, i když jsem ho původně chtěl 100% domů.
V každém případě můžu Eklektuse doporučit.
fylip
Jinak ještě navrhnu ( i když už jste asi rozhodnuta) Eklektuse. Já jsem si koupil Eklektuse Solomonensis a je perfektní. Ochočil se hodně dobře a už začína napodobovat zvuky. Teď mu jsou 4 měsíce.